Hvad med en AirPod højttaler?

Spil dine plader svævende

(Foto: Jimin Hwang og Jihyo Seo)

En pladespiller ligner vel en pladespiller. Eller gør den?

Gennem årene har vi da set alternative design til grammofoner. Nogle har f.eks. en tangential tonearm i stedet for den sædvanlige, der følger pladerillen i en bue. Eller vi har set pladespillere, der står på højkant. Praktisk, når man gerne vil se pladens label i midten af den sorte skive.

To unge designere fra Sydkorea – Jimin Hwang og Jihyo Seo – har ladet sig inspirere af de efterhånden mange gadges, som kan svæve ved hjælp af elektro-magnetisme. Lamper, højttalere osv.

Ergo har de udviklet verdens første svævende pladespiller. Eller måske rettere markedets første pladespiller med svævende musik.

Det er nemlig ikke hele grammofon-kassen, som kan flyve i ”Levi” konceptet. Kun pladetallerkenen med vinylskiven på.

(Foto: Jimin Hwang og Jihyo Seo)

Om det lyder bedre og giver en mere luftig klang til musikken, skal jeg ikke kunne sige. Men skægt og anderledes ser det i hvert fald ud på fotos og video.

Levi pladespilleren er ellers udført i minimalistisk design, som sikkert mange danskere vil kunne lide. Desuden har Levi fået Harman-Kardon navnet klistret på.

Muligvis drømmer Jimin Hwang og Jihyo Seo om, at det berømte amerikanske Hi-Fi mærke vil sætte deres prototype i produktion. Måske det ligefrem kan lade sig gøre, for Harman ejes i dag af Samsung fra Sydkorea.

Teknologien i Levi ligger i en stærk motor, der ikke kun kan få pladetallerkenen til at rotere. Den udsender også elektro-magnetisme, der får magneten på undersiden af tallerkenen til frastøde og lette et par centimeter op i luften.

De to designere har sågar sørget for, at man kan indstille svævningen i fire niveauer – Refreshing, DSoothing, Sweet og Bittersweet.

Alt efter, hvilken ”mode” man vælger, vil pladetallerkenen stå svævende i luften eller bevæge sig op og ned i takt med musikken. Det er da en ny form for show….

(Foto: Jimin Hwang og Jihyo Seo)

(Foto: Jimin Hwang og Jihyo Seo)

(Foto: Jimin Hwang og Jihyo Seo)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad med en AirPod højttaler?