Spil dine plader svævende

Corona får os til at elske Netflix

(Foto: Anastasia Shuraeva / Pexels)

Mens Corona pandemien har ligget som en grim grå sky over vores dagligdag i snart et helt år, har både danskere og folk i andre lande ændret deres forbrugsvaner markant: Vi ser mere tv og streamer video som aldrig før.

Det er noget, man har kunnet mærke hos Netflix: I december kom tjenesten for første gang i historien op på over 200 millioner betalende abonnenter på verdens-basis.

Desuden satte Netflix sig på alle de ti mest streamede tv-serier i USA sidste år. Klart mest populær var ”The Office” med 57 milliarder streaming minutter.

De fleste nye abonnenter hentede Netflix på de internationale markeder. I 2020 fik streaming tjenesten 36,5 millioner nye betalende abonnenter worldwide. De 30,3 millioner bor uden for USA og Canada.

Størst fremgang kom fra Europa. Her voksede abonnent-skaren fra 51,8 til 66,7 millioner. Danskerne udgør nok en pæn portion af dem. I Europa tjente Netflic 11,05 dollars om måneden pr. abonnent. Det er ca.   kroner, I USA var det 13,51 dollars.

Alle otte mest streamede tv-sertier i USA kommer fra Netflix. (Infografik: Statista.com)

Amerikanerne – og formentlig også mange danskere – går efter Netflix’ serie-klassikere, når de streamer på deres tv, computere, tablets og mobiltelefoner.

Nye film som ”Tiger King”, ”The Mandalorian” eller ”Ozark” fik klart mest medie-omtale og reklame i de sociale medier, men når det kom til stykket, holdt de fleste amerikanere sig til det velkendte og sikre.

Nok fordi verden var nerve-pirrende nok ude i det virkelige liv med Donald Trump i Dte Hvide Hus og en Corona pandemi, der har kostet over 300.000 amerikanere livet.

Så er der langt mere tryghed ved at møde læger og sygeplejersker i Greys hvide verden, kontor-intrigerne i ”The Office” eller tage et gensyn med ”Venner” sitcoms med Jennifer Aniston i spidsen….

Netflix kan i øjeblikket ses i over 190 lande verden over. Eneste undtagelser er Kina, Nordkorea og Syrien….

Netflix vokser stærkest i Europa. (Infografik: Statista,com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spil dine plader svævende