Kan dit ur teste for Covid-19?

Nu bygger Sony også droner

(Foto: Sony)

Når man nu har nogle af markedets mest populære foto-kameraer til video-optagelser, kan man lige så godt bygge de ting, som kameraerne bruges allermest til – nemlig drone optagelser fra luften.

Sony har derfor besluttet at åbne en egen produktion af professionelle droner, der er skræddersyet til firmaets Alpha serie kameraer uden spejl.

Airpeak skal det nye drone-firma hedde. Det vil udvikle droner, der er både lettere og mindre end markedets nuværende. De er ofte store og klodsede, når de skal kunne bære f.eks. spejlrefleks kameraer oppe i luften.

Den første prototype af en Airpeak drone, som Sony netop har vist, måler 60 centimeter i diagonalen. Den er bygget af kulfiber og rummer fire pænt store rotorer.

(Foto: Sony)

Selve dronens ”krop” kan virke en smule kluntet. Det skyldes, at den skal have plads til to pænt store batteri-pakker.

Desuden har dronen en slags ”kofanger” hele vejen rundt. God at have, hvis ens kamera-kopter skulle støde ind i ting, mens den er luftbåren.

De lange edderkoppe-agtige ben er lavet af solidt carbon. De folder sig automatisk ind, når dronen er i luften – og strækker sig tilsvarende ud under landing.

Under dronen sidder et godt gammeldags kardan-ophæng – gimbal – til at putte kameraet. Balanceringen af kamera og objektiv skal man tilsyneladende foretage manuelt.

Kan man klare sig med mindre end et professionelt Sony Alpha kamera med en supergod billed-sensor, har Airpeak dronen faktisk også sine egne tre kameraer indbygget:

De to af dem bruges tilsyneladende som afstands-sensorer til at undgå kollissioner i luften- Det tredje er fremad-vendt og kan tage både fotos og video i mellem-kvalitet.

Sony ser ud til at time lanceringen af sin drone helt rigtigt. Verdens største drone fabrikant – DJI fra Kina – er nemlig for nylig blevet sortlistet af USA’s regering. Præcist som telefabrikanterne Huawei og TCL. Det burde give Sony en åben dør.

Derudover har Sony stor erfaring med kunstig intelligens, robot-styring og professionelt tv-udstyr, der kunne flyde naturligt ind i fremtidige Airpeak droner.

Sony har kun vist prototyper og fortalt, at Airpeak firmaet åbner. Desværre ikke, hvornår de første droner kan købes og til hvilke priser….

(Foto: Sony)

(Foto: Sony)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan dit ur teste for Covid-19?