Gaming går ud over søvnen

Dropper LG nu mobilerne?

(Foto: LG)

Det er mindre end en uge siden, at den sydkoreanske elektronik gigant LG afviste kategorisk, at man ville droppe ud af mobiltelefon branchen.

”Det er noget sludder, som vi hører år efter år,” dementerede LG talspersoner i forbindelse med verdens største elektronik messe CES for få dage siden.

Nu vender rygtet altså tilbage som en kraftig boomerang.

Ifølge den indflydelsesrige avis ”The Korea Herald” onsdag skal LG’s topchef Kwon Bong-seok have forberedt sine ansatte på i en e-mail, at ”der ville ske store ændringer.”

LG Wing er en af koreanernes spændende design ideer. (Foto: LG)

En talsmand for LG udbyggede kort efter nyheden ved at fortælle avisen, at ”det var på tide for LG at tage en kølig vurdering” af situationen omkring koncernens mobiltelefon division.

Udmeldingerne kommer kun kort efter, at LG atter engang har vist banebrydende nye ideer i mobiltelefon design.

Den ene nyhed var et display, man kunne rulle ud på sin smartphone. Den anden en ”Wing” telefon, hvor det ene af to displays kunne vippes vinkelret på den normale skærm.

I virkeligheden ser netop de mange gode ideer til at blive LG’s skæbne. Ingen af dem har nemlig været en kommerciel succes – og slet ikke på samme niveau som LG’s tv eller hårde hvidevarer.

Mens mobilsalget halter, går LG’s OLRE tv og elegante sound bar højttalere helt forrygende. (Foto: LG)

I de seneste fem år har LG haft et drønende underskud på sine mobiltelefon division. 4,5 milliarder dollars eller ca. 28 mia. kroner.

LG har forsøgt at holde sin mobil-division kørende på salg af billige smartphone modeller på hjemmebane i Sydkorea og i de asiatiske nabolande.

Men modsat ærkerivalen Samsung er det aldrig lykkes med en global succes:

Samsung er det bedst sælgende mobilmærke i Europa og nummer to i Danmark – kun overgået af Apple. Herhjemme har vi ikke kunnet købe LG smartphones i flere år. Til gengæld går LG’s tv over disken som varmt bagerbrød.

LG’s seneste K-serie af ret konventionelle mellemklasse smartphones er netop lanceret på det amerikanske marked. (Foto: LG)

På trods af LG’s påstande om det modsatte, har et farvel til smartphones været undervejs længe. Så sent som i december bekræftede LG, at man ville outsource produktionen af sine mobiler i økonomi- og mellemklassen. Formentlig til Kina eller Vietnam.

Det lykkedes imidlertid for LG at lukke effektivt af for rygterne ved at præsentere verdens første smartphone med et OLED display, der kan rulles ud. Det skete for halvanden uge siden på CES Show.

Da LG samtidig meldte ud, at telefonen ville komme på markedet senere i dag, så fremtiden lys og spændende ud. Rulle-skærmen gav nemlig flere fleksible muligheder end folde-telefonerne, som Samsung har pæn succes med.

Til flere internationale nyhedsmedier sagde en LG talsmand her til eftermiddag, at ”vi er forpligtet til at gøre, hvad der er bedst for virksomheden og dens mobiltelefon division.”

I de ord kan man lægge, hvad man vil. Vi må se, hvad der sker i de kommende dage og uger. Det ville bare være drøn-ærgerligt, hvis LG forsvandt fra mobilerne….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gaming går ud over søvnen