Kreative print til børn

4G på den gammeldaws måde

(Foto: Sky’s Edge)

Jeg kender flere mennesker, der er godt og grundigt trætte af deres smartphone – og ikke mindst dens betjening:

Et display, som hurtigt er fyldt med fedtede fingre og, hvor det er svært at vide, om man har ramt korrekt med fingerspidsen på ikoner, bogstaver og tal.

Nej – lad os få den goe gamle analoge telefon med drejeskive tilbage. Da var man aldrig i tvivl, om man havde ringet rigtigt- og man kunne betjene telefonen både med møgbeskidte hænder eller handsker på.

I 2020 præsenterede den unge amerikanske ingeniør-kvinde Justine Haupt forslaget til en ”Un-smartphone”, der betjenes ved hjælp af en drejeskive og et par store knapper, man aldrig er i tvivl, om man har ramt.

Efterspørgslen efter den utraditionelt designede 4G mobiltelefon har imidlertid været så overvældende, at Justine nu tilbyder ”Un-smartphone” som komplet gør-det-selv byggesæt.

På bagsiden af telefonen sidder et tyndt e-paper display i sort/hvid, hvor man f.eks. kan læse sms beskeder. (Foto: Sky’s Edge)

 

 

Alt, man skal have, er en skruetrækker, en lille tang og lidt fingersnilde. Tidligere skulle man selv skaffe stumperne ud fra tegninger og komponent-liste, som Haupt lagde frit ud på internet.

Den nye ”ikke-smartphone” ser måske lidt klodset ud, men den kan, hvad de fleste bruger deres mobiltelefon til.

Den fungerer på 4G netværket og kan ringe, modtage opkald, sms eller vise beskeder på sit lille sort/hvidt e-papir display. Nix weiter.

Den nye version af ”Un-smartphone” har fået en større ekstern antenne, der sikrer bedre modtagelse end mange meget dyrere og mere fancy smartphones.

Indendørs sidder faktisk en moderne digital processor med hukommelse. Det betyder, at man slet ikke behøver at bruge drejeskiven altid.

Man kan nøjes med at trykke på en af telefonens kontakt-knapper, hvor man gemmer sine mest brugte telefon-numre.

Den driftige ingeniør har nu stiftet sit eget firma – Sky’s Edge – der producerer byggesættene og sælger dem online for 390 US dollars pr. telefon. Det er godt 2.400 kroner.

”Un-smartphone” fungerer med de velkendte 4G, 3G og 2G teknologier, der udgør rygraden i langt de fleste mobiltelefon net verden over.

Haupt fortæller, at han nu pusler med en drejeskive telefon, der fungerer med de nye 5G netværk.

Det er, hvad folk efterspørger, selvom man kan undre sig over, hvad de vil bruger superhurtige mobildata linier til på sådan en telefon….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kreative print til børn