Denne pc er også en spillekonsol

Facebook tre-dobler i Danmark

(Foto: Brett Jordan / Pixabay)

Facebook er stor på det danske marked. Når man tæller de ligeledes Facebook-ejede Instagram, Messenger og WhatsApp med, er Mark Zuckerbergs social media imperium kæmpestort i Danmark.

Det er de fleste danskere godt klar over. Færre ved imidlertid, at Facebook også rent fysisk fylder godt op på danske jorder.

Lige uden for Odense råder Facebook f.eks. over et datacenter på 56.000 kvadratmeter, hvor hundreder af server computere håndterer de mange data, der flyder mellem millioner af danske medlemmer i Facebook imperiet.

Datacentret i Tietgenbyen øst for Odense åbnede i september 2019, men er allerede nu – halvandet år efter – vokset ud af sit gode skind.

Facebook indledte derfor bygningen af 30.000 kvadratmeter nye haller i oktober sidste år. Inden de står færdige, kan social media giganten allerede være i gang med nok en udvidelse.

Ifølge TV2 Fyn pusler Facebook med tankerne om at opføre yderligere to 23 meter høje haller på i alt 95.000 kvadratmeter. Facebook vil dermed tre-doble sin fysiske tilstedeværelse i lille Danmark.

Facebook breder sig allerede nu med sit danske datacenter i Tietgenbyen ved Odense. Det skal efter planen mere end tredobles med to nye haller på tilsammen 95.000 kvadratmeter. (Foto: Facebook)

Facebooks forespørgsel om udvidelse skal behandles på næste møde i Odense Kommunes by- og kultur-udvalg.

Facebook har ikke selv plads på sine nuværende arealer ved Odense. De to nye kæmpehaller skal derfor rejses på en tilkøbt nabogrund på 390.000 kvadratmeter.

Facebook kommer herefter til at råde over i alt 900.000 kvadratmeter jord, hvor en del er  to mindre arealer med fredet skov.

Dem bliver it-kæmpen nødt til at fælde for at få plads til sit udvidede datacenter, og det er en af de ting, som byrødderne i Odense skal drøfte.

Ifølge TV2 Fyn har Facebook dog lovet at plante dobbelt så mange træer et andet sted som kompensation for den gamle skov.

Facebook understreger, at der kun er tale om en forespørgsel til Odense Kommune. Udvidelsen er ikke endeligt besluttet endnu hos social media giganten….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne pc er også en spillekonsol