Telefonboks på kontoret

Denne pc er også en spillekonsol

(Foto: Lenovo / NEC

Er der nogen, som husker de såkaldte ”netbooks”?

De dukkede op for ti år siden og skulle skabe en helt ny form for ekstremt bærbare pc’er. Almindelige laptops og MacBooks lignede nærmest en elefant ved siden af.

Netbooks blev aldrig nogen succes. De blev overhalet indenom af stadig større og stærkere smartphones. Samme triste skæbne som også de små tablet modeller rendte ind i.

Nu forsøger to af verdens store elektronik fabrikanter at genoplive begrebet netbooks. Det sker med en ekstra dimension:

Den nye Lavie Mini kan ikke kun fungere som en almindelig laptop med tastatur. Den kan også fungere som tablet uden tastatur. Og den kan omdannes til en spil-pc med kontroller-knapper på hver side af skærmen.

(Foto: Lenovo / NEC)

 

Ideen kommer fra japanske NEC, der har hentet assistance i Kina hos verdens største pc-fabrikant Lenovo. Med andre ord er både teknikken og marketing musklerne til stede til at gøre den elegante Lavie Mini til en bestseller.

Indendørs sidder Intels nyeste 11. generation Core i7 processor og arbejder sammen med en Intel Xe grafikchip.

De suppleres af 16 GB RAM, 256 GB SSD lager, WiFi 6 og Bluetooth 5.1. Desuden er der to USB-C  porte og et kombineret jack-stik til mikrofon og hovedtelefon.

Det lyder altsammen fint, men det er også specifikationer, man kan finde på dyrere og fysisk større notebook modeller.

Den interessante forskel kommer i det spil-mæssige: Med få håndgreb kan man forvandle Lavie Mini til en gadget, der ligner en lidt buttet Nintendo Switch spillekonsol eller Sonys gamle PlayStation PSP. Begge er bærbare spillemaskiner.

(Foto: Lenovo / NEC)

 

Med sine 200 gange 147 gange 17 mm og vægt på 579 gram er den nye Lavie ikke helt så nem at slæbe rundt på, men til gengæld er den stærk og kraftig som en dedikeret gamer-pc.

Touch displayet er på otte tommer og kan vise billedet i Full HD+ med 1.920 gange 1.200 punkter. Skærm og det baggrunds-belyste tastatur kan monteres fleksibelt til flere forskellige formål.

Monterer man Lavie Mini i en ekstra gaming dock, vokser både størrelse og vægt. Desuden får man både e mere batteri, to ekstra USB stik og en HDMI forbindelse, så billedet kan sendes op på en stor skærm.

Endelig skal jeg huske at fortælle, at Lavie Mini kommer med to indbyggede højttalere og en Intel High Definition forstærker.

Standard batteriet af Li-ion typen skal være på 26 Wh. Hvor langt det rækker, afslører NEC og Lenovo dog ikke. Det samme gælder pris og datoen for, hvornår den skægge lille pc lander i butikkerne.

 

Til sidst bør jeg måske fortælle lidt mere om, hvem NEC er. De fleste danskere kender jo Lenovo udmærket som et af vores allerstørste pc-mærker.

Samme status havde NEC også engang. I 1990 var NEC verdens fjerde-største pc-fabrikant. Samtidig var NEC en af klodens tre største chip-producenter.

NEC er stadig et kæmpestort firma i Japan, hvor Lavie pc’erne hører til de mest solgte. Til gengæld er NEC navnet nærmest ukendt i Danmark nu om dage.

Det kan måske ændre sig med Lavie Mini, men nok snarere med nogle af NEC’s andre aktiviteter. NEC er f.eks. ved at være en af verdens store fabrikanter af bilbatterier og står klar til at fylde 5G hullet efter Huawei….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telefonboks på kontoret