Mål blodsukker med ur

Her er Samsungs nye toptelefon

(Foto: Samsung)

Nogle uger tidligere end normalt har Samsung i dag holdt verdenspremiere over sin nye Galaxy S21 telefon. Årets topmodel hos Samsung, nu hvor de endnu dyrere Galaxy Notes tilsyneladende udgår.

Samsung slår meget på tromme for, at Galaxy S21 – der er tre modeller – har fået et helt nyt design. Så anderledes er det nu ikke, men det ser ud til at tage hensyn til de kritikpunkter, som Samsung har måttet sluge i det seneste år.

Den største visuelle forskel til S20 modellerne fra sidste år er, at kamerahuset ikke stikker så voldsomt ud længere. De ligner ikke en ø mere.

Modulet er blevet integreret smukkere i telefonens metalramme. “Contour Cut Camera” kalder Samsung ændringen.

Galaxy S21 telefonerne har arvet muligheden for at bruge S Pen fra de dyrere Galaxy Note modeller. (Foto: Samsung)

Galaxy S21 kommer også i en række nye farver. Flere af dem ret usædvanlige for en dyr smartphone, der ellers som regel er ret diskret og konservativ i sine kulører.  Årets nye kontur-farve hedder Phantom Violet. Elsk den eller had den.

De nye Samsung’er er desuden klædt i det nyeste Corning Gorilla Glass Victus. Det gør telefonerne usædvanligt robuste og holdbare. Men også tunge. Den største Galaxy S21 Ultra vejer 229 gram.

Skærmen på topmodellen har samme størrelse som sidste år. Det vil sige imponerende 6,8 tommer, der kan vise billeder i den fornemme Quad HD kvalitet – 3.200 gange 1.400 punkter.

På Galaxy S20 blev Samsung bl.a. kritiseret for, at skærmen kun enten kunne vise den store opløsning eller køre med den hurtigste opdaterings-hastighed – 120 Hz. Ikke samtidig.

Samsung Galaxy S21 i den nye lilla farve. (Foto: Samsung)

Det har Samsung ændret på i S21. Nu kan skærmens  hastighed automatisk tilpasse sig til de opgaver, den skal løse.

Det sparer strøm, og man kan faktisk gøre displayet så langsomt som 10 Hz. Det vil sige, at billedet kun udskiftes 10 gange i sekundet.

Og mere skærm: Den kan nu bruges sammen med en Samsung S Pen. Den detalje har ellers hidtil været forbeholdt Galaxy Note. Måske nok en indikation på, at det er goodbye Note.

På Ultra topmodellen har hovedkameraet igen 108 megapixels. Den skal imidlertid have fået bedre farver og et større dynamisk område end forgængeren. Forstyrrelser i billedet skal også være meget færre.

Ultra-vidvinkel linsen er den samme som sidste år, mens Samsung har kopieret en Huawei idé til telen. Faktisk er der to separate telelinser på hver 10 megapixel. Den ene tilbyder 3x optisk zoom – den anden 10 gange.

Bruger man denne finesse på den rigtige måde, kan man formentlig slippe for at benytte den mere uskarpe digitale zoom langt hen ad vejen.

Alle tre S21 telefoner har fået forbedret ”Single Take” funktion, hvor brugeren kan optage en række still-billeder og videoformater med et enkelt tryk. De har bl.a. fået ”Highlight Video” og ”Dynamic Slow-Mo”, der hjælper brugeren med at fokusere på det vigtigste i billedet.

Dertil er kommet en spændende nye selfie-feature. Den hedder ”Portrait Mode” og kan ved hjælp af kunstig intelligens adskille motivet fra baggrunden. På den måde kan man tilføje virtuel studie-belysning eller lægge nye baggrunde på, mens personen i forgrunden står uberørt.

(Foto: Samsung)

 

I Europa og Danmark får vi Galaxy S21 med Samsungs egen top-motor Exynos 2100, mens amerikanerne år telefonen med Qualcomms helt nye Snapdragon 888.

De tre nye Samsunger kommer i danske butikker fra den 29. januar, men de kan forudbestilles fra i dag:

Galaxy S21 med 6,2 tommers skærm koster fra 6.599 kroner med 8 GB RAM og 128 GB lager. Køber man med 256 GB lager, stiger prisen til 7.099 kroner.

Galaxy S21+ skal man betale 8.199 kroner for med 8/128 GB og 8.599 kroner med 8/256 GB.

Endelig koster topmodellen Galaxy D21 Ultra 9.799 kroner med 12/128 GBm 10.199 kroner med 12/256 GB og 10.999 kroner med 16/512 GB….

Galaxy S21 Ultra i barsk sort. (Foto: Samsung)

https://www.samsung.com/dk/

https://www.samsung.com/dk/smartphones/galaxy-s21-ultra-5g/?page=home

s21 og s21 plus video

ultra video

https://thegadgetflow.com/portfolio/samsung-galaxy-s21-series/

https://www.pocket-lint.com/phones/news/samsung/155308-samsung-galaxy-s21-ultra-official-more-camera-better-display-s-pen-support

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mål blodsukker med ur