Når din seng skal være rigtig cool

Hver 7. bruger stadig Windows 7

(Foto: Wikipedia)

Nogle teknologier forsvinder lige så stille igen kun kort tid, efter at de er introduceret. Andre holder stand i utroligt lang tid.

Windows 7 er et godt eksempel. Selvom Microsoft stoppede al support for den aldrende styresystem for et år siden, bruges det stadig på hver syvende pc i verden. 13,8 procent for at være præcis.

Det viser en aktuel analyse fra Statcounter, der har undersøgt trafikken på to millioner websites verden over. Hvilke styresystemer kommer oftest på besøg?

Ikke overraskende er pc’er med Windows 10 det klart mest udbredte. 57,9 procent markeds-andel har Microsofts seneste styresystem efterhånden opnået.

De færreste er klar over, at mange hæve-automater stadig kører med Windows 7 som styresystem. (Foto: Peggy og Marco Lachmann-Anke / Pixabay)

 

Det er syv procent flere end for et år siden. En klar indikation af, at millioner mennesker har købt ny laptop i forbindelse med Corona krisen – og at mange har fået opgraderet deres gamle Windows maskine.

Apple ligger på en stabil andenplads med sine forskellige varianter af MacOS og OSX styresystemer. De sidder på 17,1 procent af markedet, men har ikke flyttet sig meget i det seneste år.

Meget mere interessant er udviklingen i Windows 7, der kom på markedet for over 11 år siden. I oktober 2009, hvis der er nogen læsere, som kan huske så langt tilbage. Dengang afløste 7’eren det ikke særligt succesfulde Windows Vista.

Ligesom Windows XP før det kører Windows 7 fortsat på mange millioner pc’er verden over. Uanset, at Windows 7 kan være en mulig sikkerheds-risiko, fordi Microsoft stoppede sine opdateringer i januar 2020.

(Infografik: Statista.com)

Problemet er måske ikke så stort for private brugere, selvom det altid er en god idé at holde sin pc opdateret med de rettelser og forbedringer, som Microsoft, Apple eller Google udsender regelmæssigt.

Risikoen er nok større hos mange virksomheder og i den offentlige sektor, der er notorisk sløve til at holde deres it-systemer uptodate. Resultatet ser man f.eks. i hacker-angreb, provokerede nedbrud osv.

Hvad er måske er endnu mere foruroligende. Statcounter tager kun pc’er med i sine beregninger. Ikke andre typer maskiner, der kører Windows og stadig har den gamle version 7 i aktivitet.

Den slags maskiner kan f.eks. være penge-automater – ATMs på engelsk. De har nemlig også et styresystem liggende under de ret simple brugerflader, vi alle kender fra, når vi skal hæve penge….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når din seng skal være rigtig cool