Her er OnePlus uret

Vi køber pc’er som aldrig før

(Foto: Jan Vasek / Pixabay)

Corona har skabt forandringer, som de færreste nok havde drømt om, inden virussen landede i Danmark og resten af verden.

Vi har lært at gå med mundbind, som om alle arbejdede i et atomkraftværk eller på et hospitals epidemi-afdeling.

Vi har lært, at man kan snakke sammen, holde møder eller blive fjern-undervist foran en skærm i stedet for ansigt til ansigt.

Og vi er pludselig begyndt at købe pc’er igen. Langt flest laptops, men så mange som ikke set siden 2014. I årene siden da faldt pc-salget I verden nærmest konstant, fordi folk i stedet købte store smartphones.

Netop offentliggjorte tal fra analysefirmaet Canalys viser, at der blev solgt 90,3 millioner pc’er i fjerde kvartal af 2020. Det vil sige oktober, november og julemåneden december.

(Infografik: Canalys)

Det er 11 procent flere end i samme periode af 2019. Totalt set vil vi have købt næsten 300 millioner laptops, desktops og arbejds-stationer sidste år.

79 procent af de solgte maskiner var laptops og notebooks – altså bærbare pc’er. Faktisk kom hele stigningen fra de bærbare alene.

Salget af stationære pc’er – desktops – faldt nemlig med 20 procent. Notebooks og laptops gik til gengæld frem med 44 procent til 235,1 millioner eksemplarer i 2020.

Lenovo lå nummer ét i verden i fjerde kvartal, hvor den kinesiske fabrikant solgte 23 millioner pc’er. På anden- og tredjepladsen fulgte HP og Dell. Størst fremgang havde til gengæld Apple og Acer på den globale fjerde- og femteplads.

Apple solgte således 45 procent flere MacBooks i oktober, november og december. Forklaringen er nok, at Apple lancerede sine første laptops med den helt nye M1 processor i slutningen af sidste år….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er OnePlus uret