TCL kan være det nye store tv-navn

Tyndeste tænkepadde til dato

(Foto: Lenovo)

De store pc-fabrikanter konkurrerer på mange fronter.

Salgstallene på nye computere er naturligvis de mest åbenlyse, men rivaliseringen kører også lystigt på at tilbyde de stærkeste pc’er eller de letteste og mest slanke nye laptops.

Ligesom i Formel-1 racerbiler eksperimenterer pc-fabrikanterne derfor med nye og dyre letvægts-materialer som kulfiber eller titanium.

Sidstnævnte indgår som et vigtigt element i den tyndeste Lenovo ThinkPad laptop nogensinde. Kun 11 millimeter tyk er den seneste “tænkepadde” med det fulde navn ThinkPad X1 Titanium Yoga.

Lenovos X1 Titanium Yoga er den tyndeste Thinkpad nogensinde. (Foto: Lenovo)

Skærmen er på 13,5 tommer og i 16:10 format. Den skal være usædvanligt sparsommelig med sit strømforbrug. Vigtigt, når laptoppen skal køre i mange timer på batteri.

ThinkPad X1 Titanium Yoga kører med Intels nyeste 11. generation Core processorer på Evo-platformen og Intels Iris xe-grafik. Den superslanke laptop kan derfor vise muskler.

Lenovo nyheden arbejder med WiFi 6 og fås i versioner med både 4G og 5G mobil-netværk. Priserne begynder ved kostbare 2.149 euro – ca. 16.200 kroner. Levering fra februar.

Sammen med Titanium kommer Lenovo også med de tre andre ThinkPad nyheder.

Den ene er X1 Carbon 9, der kommer på markedet til april til priser fra 1.549 euro – ca. 11.700 kroner. Den anden er X1 Yoga 6, som også lander i april til mindst 1.749 euro – godt 13.000 kroner.

Lenovos nye ThinkPad X1 Detachable kan bl.a. bruges som elektronisk notesbog med pen. (Foto: Lenovo)

De to er blandt de allerførste laptops på markedet med det nye Dolby Voice ombord. Det er et kredsløb, der renser og forbedrer lyden markant i forbindelse med video-møder.

I praksis skal Dolby Voice fungere som et avanceret støjreduktions-system, der fremhæver de ønskede stemmer og indstiller laptoppens mikrofoner til optimal forståelse, når den bruges med f.eks. Zoom, Microsofte Teams eller Google Meet.

Begge to er også udstyret med finger-aftryks-skanner i tænd/sluk knappen og den nye ”Human Presence Detection feature.

Det er en sensor, der giver adgang til at logge på pc’en uden fysisk berøring. Desuden låser laptoppen automatisk, hvis brugeren forlader den.

Endelig har Lenovo også en ThinkPad X12 Detachable, hvis største kvalitet er, at dens 12,3 tommers skærm kan tages af og på, så den kan fungere som en tablet eller elektronisk notesbog med pen. Her er prisen fra 999 euro eller ca. 7.500  kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TCL kan være det nye store tv-navn