Sony lyd 360 grader rundt

Her er OnePlus uret

(Foto: OnePlus)

(Opdateret) Det har været en åben hemmelighed længe. Smartphone specialisten OnePlus vil udvide sit repertoire med et smartwatch.

OnePlus vil dermed lege tagfat med branchens helt store som Samsung, Xiaomi, Apple og Huawei, der alle sælger telefoner, tv, smartwatches og andre gadges under eget navn.

Et OnePlus tv har allerede eksisteret i et års tid, og det sælges tilsyneladende med succes på det store indiske marked.

Her hører OnePlus til de mest kendte mærker. Endnu mere udbredt end i det ellers stærke OnePlus land Danmark.

(Foto: OnePlus)

Indien som anden hjemmebane efter Kina er nok også forklaringen på, at det nye OnePlus Band lanceres her som første sted i verden.

Et komplet smartwatch er der heller ikke tale om. Snarere et avanceret fitness armbånd, som OnePlus vil teste publikums reaktion på. En direkte rival til Apple Watch eller Galaxy Watch kommer så senere.

Ligesom Apple Watch kan OnePlus Band tælle ens skridt i løbet af dagen. Advare, når man har siddet ned for længe. Der er pulsmåler og 13 apps, som måler forskellige former for fitness, motion og sport. Yoga, cykling og løb er mellem disciplinerne.

Et medicinsk instrument er OnePlus Band dog ikke, men det kan holde øje med hjerterytme, krops-temperatur, blod-iltning, og om man sover godt om natten.

Her er skærmbilleder fra OnePlus nye Health app. (Foto: WeChat)

Mere smartwatch-lignende features findes også. Man kan se klokken, sætte timere, se notifikationer fra en mobiltelefon og styre musik-afspilning i øretelefonerne.

OnePlus har endnu ikke afsløret, hvilket styresystem man vil bruge til sit Band. Sandsynligvis er det en afart  af Android for at sikre kompatibilitet med mange apps.

Tilsyneladende har OnePlus udviklet sin egen sundheds-app, som skal installeres på en Bluetooth tilknyttet mobiltelefon.

Health app’en skal være klar til OnePlus og Android telefoner straks fra lanceringen. iPhone varianten kommer først senere i år.

(Foto: OnePlus)

Det er ukendt, hvilken processor der gemmer sig i fitness-uret. Batteriet skal til gengæld være 100 mAh stort, så det kan holde OnePlus Band kørende i 14 dage på en opladning.

Endelig skal OnePlus Band være vand- og støvtæt efter de skrappe IP68 regler.

Det betyder, at uret ikke kun kan tåle sved og lidt regnvejr som de fleste andre fitness-uret. Det drukner heller ikke af at lande i en swimming pool.

På det indiske marked skal OnePlus Band koste 2.499 rupees. Det svarer til kun 220 kroner. En god pris, der også vil kunne finde mange kunder i Danmark. DSpændende at se, om og hvornår OnePlus Band land i vores del af verden….

(Foto: OnePlus)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony lyd 360 grader rundt