Danskere går til politiet

Laptop i læder

(Foto: HP)

Hvorfor skal alle laptops se ens ud? Med få undtagelser er de alle sølv-farvede eller grå.

Allerede for et par år siden antydede HP, at der godt kunne komme forandringer i de bærbare pc’ers udseende. Både i det grundlæggende design og i overflader kulører.

Nu har HP omsider gjort noget seriøst ved det. Firmaets nye Elite Folio laptop er klædt i læder og glimrer også på flere andre fronter med at være anderledes end hoben.

Den elegante HP nyhed rummer f.eks. ikke en processor fra Intel eller AMD. I stedet har den en Snapdragon motor fra Qualcomm. I familie med de chips, vi ser i de fleste Android telefoner.

Det er ikke en håndtaske i læder, som kvinden bærer på, men HP’s nyeste laptop. (Foto: HP)

Mange folk vil sikkert have deres tvivl om, hvordan Windows vil køre på en så anderledes laptop med en ARM-baseret motor.

Hvordan med kompatibiliteten med de millioner af apps og programmer, der har gjort Windows til verdens klart førende styresystem til pc’er.

Omvendt har Snapdragon 8cx generation 2 også sine åbenlyse fordele:

Den bruger f.eks. mindre strøm end Intels populære Core i processorer og lader den nye HP Elite Folio køre i hele 24,5 timer på en batteri opladning.

Den nye HP Elite Folio er meger fleksibel og kan bruges både som traditionel laptop og som tablet. (Foto: HP)

 

Desuden arbejder motoren perfekt sammen med andre Qualcomm chips som f.eks. X55 modemer til 5G mobiltelefoni eller X20 til 4G.

Som standard får HP Elite Folio 16 GB RAM og 512 GB SSD lager. Skærmen er på 13,5 tommer og viser 1.920 gange 1.080 punkter (Full HD).

Web-kameraet over skærmen er beskyttet bag en mekanisk lukker, og laptoppen er forsynet med HP’s særlige Sure View teknologi til at beskytte, hvad displayet viser.

Man skriver på HP’s bedste tastatur med baggrunds-belysning, der er robust nok til at kunne modstå kaffe eller cola-sjatter uden at stoppe i protest.

Endelig kommer Elite Folio med en meget praktisk detalje: Skærmen kan trækkes helt frem foran tastaturet, så man kan klikke direkte på displayet. Tilsvarende kan man vende skærmen, så den ligger oven på tastaturet – ligesom en tablet.

(Foto: HP)

HP’s målgruppe for Elite Folio er helt klart forretningsfolk, der ikke er bange for at betale ekstra for at få en laptop, som ikke så mange andre har.

De får samtidig en bærbar pc, der kan tåle meget mere end normalt – selvom jeg tvivler lidt på, at Elite Folio ejere vil udsætte den lækre læder indpakning for den slags.

Men ok – den nye HP laptop er bygget af magnesium fra genbrug og lever op til de militære MIL-STD 810H krav til at være vandtæt og kunne overleve fald på jorden.

Og apropos genbrug – computerens højttalere sidder indkapslet i plastik, der er smeltet om fra indsamlet affald i verdenshavene.

HP’s spændende lille laptop i læder skal komme på markedet i februar. Priserne er endnu ikke offentliggjort….

Danske B&O har leveret audio forstærker og højttalere til den nye laptop. (Foto: HP)

HP’s nye Elite Folio vejer ca. 1,4 kilo. (Foto: HP)

(Foto: HP)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskere går til politiet