Hvis dit WiFi ikke er rapt nok

MacBook bliver strøm-central

(Foto: Sarang Sheth / Yanko Design)

Mange har rystet på hovedet over Apples beslutning om at droppe et standard laderkabel, når man køber en ny iPhone.

Den mest udbredte forklaring er, at Apple vil spare penge. Ved at undlade kabel og øretelefoner kan Apple undgå prisforhøjelser på sine telefoner.

Desuden bruger Apple argumentet om, at de fleste iPhone købere allerede har flere ladekabler liggende i skuffen fra deres gamle telefoner. Ved at genbruge dem sparer vi at smide kablerne ud som elskrot.

Måske er der i virkeligheden en helt tredje årsag. Nemlig at Apple vil integrere trådløs opladning i fremtidige MacBook computere.+

Ny-opdagede patent-ansøgninger afslører nemlig, at Apple vil indbygge oplade-zoner i sine MacBooks. Dér skal folk så bare lægge deres iPhone, Apple Watch eller AirPod øretelefoner, når de trænger til ny energi.

(Foto: Sarang Sheth / Yanko Design)

Den indiske designer Sarang Sheth har arbejdet videre med Apples patent-tegninger og har prøvet at visualisere, hvordan fremtidige MacBooks kunne komme til at se ud.

Helt elegant ser løsningen ikke ud. Med to trådløse oplader-zoner på hver side af det centrale pegefelt kan det være svært at skrive på sin MacBook, når den samtidig skal sende strøm til andre Apple gadges.

Heldigvis viser Apples patent-ansøgning også andre placeringer. Det kunne f.eks. være i låget på MacBook. Når man så har sin laptop slukket og lukket, kan man lægge øretelefoner, ur og iPhone til opladning oven på MacBook.

Apple spiller naturligvix på, at typiske Apple brugere har flere gadges fra med æble-logoet på – ikke kun én. De ligger typisk fordelt omkring MacBook’en, når ejeren har den i brug. Nogle altid til opladning.

Spændende at se, om Apple følger sin egen idé i praksis og præsenterer verdens første laptop, der kan oplade andre gadges trådløst….

Her vises en af de “hotte” zoner på MacBook, som man kan bruge til at oplade andre Apple produkter trådløst. (Foto: Sarang Sheth / Yanko Design)

Her ses en af de tegninger, der ligger i Apples patent-ansøgning. (Foto: Patently Apple)

(Foto: Sarang Sheth / Yanko Design)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis dit WiFi ikke er rapt nok