MacBook bliver strøm-central

Dell skærm er ideel til videomøder

(Foto: Dell)

Hvis der er to ting, som danskerne har lært at bruge på godt og ondt i 2020, er det éngangs-mundbind og video-konferencer.

Online-møderne med kamera på kendte vi godt fra Skype og Apples FaceTime, men de har mest været brugt til hyggesnak med venner og pårørende langt borte.

Video-konferencer var også en del erhvervsfolk og ansatte i den offentlige sektor bekendt med, når de f.eks. skulle koordinere med medarbejdere, der befandt sig på flere geografiske lokationer.

Corona gav imidlertid video-møder et afgørende gennembrud, så alle danskere ved i dag, hvordan de fungerer. Til private samtaler, på jobbet og til fjern-undervisning.

Web-kameraet sidder i en smart pop-up skuffe i toppen af skærmen. (Foto: Dell)

Zoom, Teams, Google Meet osv har også i den grad fået gang i salget af webcams. De kameraer, der sidder som standard i laptops, er ganske enkelt ikke gode nok.

Nu følger så også andre typer hardware op, der er skræddersyet til en verden med videomøder. I den forbindelse ser Dell ud til at være med helt fremme i skoene.

Dell står således klar med markedets første buede 34 tommers skærm, som er udviklet specielt til video-konferencer. Dens stærke bredformat gør det muligt at se pænt store vinduer med hver af de mennesker, man holder videomøde med.

De nye Dell monitorer er alle certificeret til Microsoft Teams og har bl.a. en dedikeret knap til at kalde Microsofts populære videomøde software frem.

Kun den største skærm på 34 tommer har det buede design. De to mindre på 24 og 27 tommer er flade. Alle tre har dog sikker log-in via ansigts-genkendelse og Windows Hello.

De har indbygget webcam af høj kvalitet og integrerede højttalere, der er tunet, så de gengiver menneskelige stemmer specielt godt og tydeligt.

Ud over webcam’en er de nye Dell skærme udstyret med et 5MP infrarødt kamera, to fem watts højttalere og mikrofoner med støjreducerende filtre.

Displayene har ComfortView Plus teknologi, der reducerer det blå lys. Det skåner øjnene og sikrer, at man kan sidde i timevis foran skærmen, uden at øjnene bliver trætte.

Endelig rummer Dell nyhederne Microsofts Cortana assistent, så man kan benytte hånd-bevægelser til at styre begivenhederne på skærmen.

Dells nye C2422HE, C2722DE og C3422WE videomøde monitorer kommer på markedet fra februar. De danske priser er endnu ikke offentliggjort, men de amerikanske kan give en indikation af, hvor vi ligger. I USA fås skærmene fra 520 dollars eller ca. 3.200 kroner….

De nye Dell skærme er certificeret til Microsoft Teams og har bl.a. en særlig knap til Microsofts populære videomøde software. (Foto: Dell)

(Foto: Dell)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MacBook bliver strøm-central