Twitter lukket helt for Trump (opd)

Badekarret laver tåge på kommando

(Foto: Kohler)

Den store amerikanske elektronik-udstilling CES Show 2021 åbner sine porte på mandag, men i år kun i virtuel form på grund af Corona pandemien.

Alligevel omfatter CES over 1.000 online udstillere, der prøver at overbyde hinanden med den ene store gadget nyhed efter den anden.

Nye smartphones får tilsyneladende ikke den store opmærksomhed på årets CES. I stedet er fokus flyttet til fremtidens tv-apparater, masser af lyd og tilbehør – og måske allervigtigst det internet-forbundne hjem.

USA’s store fabrikant af badeværelses-udstyr – Kohler – gør i hvert fald sit for at vække opsigt. Kohler præsentere både et intelligent toilet og et badekar, der udsender tåge. Selvfølgelig stemme-styret via “tingenes internet”.

For et år siden fik Kohler megen omtale for verdens første brusehoved, som var styret via Amazons Alexa assistent. Det blev så supperet af et smart spejl, der også lystrede brugerens stemme gennem Alexa.

(Foto: Kohler)

I år viser Kohler så sit nye ”Touchless Residential Bathroom Faucet.” Det er en vandhane med sensorer, der styres uden berøring. En god ting i vores Corona desinficerende tider.

Teknologien kender vi dog allerede fra offentlige toiletter, på hoteller og i konference-centre, hvor vandhanerne åbner og slukker, når de mærker en hånd under dem.

Kohler tilbyder sågar en ishockey-puck lignende genstand, som man kan placere på sin ”gamle” vandhane. Den vil så sørge for berøringsfri tænd og sluk af vandet.

Og apropos Corona og sundheds-regler. Kohlers eksisterende vandhaner med stemme-styring til køkken eller bad har fået en ny kommando. Den hedder ”Wash Hand.”

Klart inspireret af japanske traditioner præsenterer Kohler også et intelligent toilet:

Her er det nye kloge toilet. (Foto: Kohler)

Det er ikke helt så avanceret som sine asiatiske forbilleder og kan f.eks. ikke måle toilet-brugerens temperatur og blodtryk, mens han eller hun troner på brættet. Til gengæld skal folk kunne installere Kohler nyheden selv – uden at betale en formue til en VVS-mand.

Kohlers nye Innate Intelligent Toilet har selvfølgelig en række smarte features, som styres fra en smartphone app – ikke med stemmestyring mærkelig nok.

Toiletsædet lukker og åbner med elmotor. Sædet kan varmes op. Det har indbygget diskret belysning, som man ikke bliver vækket af, når man trænges midt om natten. Og det har en bidet funktion, der sprayer og skyller rumpetten nedefrs, så den bliver fin og ren.

Endelig til sidst lidt om det tåge-spyende badekar, som jeg omtalte i begyndelsen af artiklen. Det kaldes officielt for Kohler Stillness Bath og henter sine ideer fra japanske badeværelser.

Vandet fyldes i badekarret nedefra i stedet fra foroven, som vi kender det. Undervejs løber vandet igennem et filter af Hinoki træ, der både giver en beroligende lyd og kan omdanne vandet til bittesmå dråber, der flyver op som en fugtig tåge over en smuk så om morgenen.

Badekarret har indbygget lysshow, duft-kaster og højttalere, som kan programmeres efter brugerens humør.

Til det mere praktiske sidder der også dyser i siderne på karret, der målrettet sender en vandstråle til at vaske brugeren under armene.

Kohlers utrolige nye badekar skal koste 6.200 dollars eller ca. 39.000 kroner.

Lyder det ikke, som et badeværelse man burde installere i sit hjem? Naturligvis sammen med den smarte bruser og spejlet med indbyggede højttalere og computer display….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Twitter lukket helt for Trump (opd)