Dplay hedder nu Discovery+

Laptop rigtig god til videomøder

(Foto: Dell)

Hvordan sikrer I kameraerne på jeres laptop, så hackere og andre uvedkommende ikke kigger med på jer selv foran skærmen eller får en fin udsigt til det rum, hvor computeren er placeret.

Indtil for et år siden jokede de flere nok med risikoen for, at ens hjem eller kontor kan blive udstillet ”live” på internet eller i sociale medier. Altså uønsket.

Siden overfaldt Corona virussen vores klode og gjorde pludselig video-møder, online undervisning og webchat med kamera på til hvermands eje.

Dermed er beskyttelsen af laptoppens kamera meget aktuel. Det sidder typisk over skærmen, og folks normale beskyttelse består enten af et stykke tape hen over objektivet, et foldet visitkort over laptoppens top eller en af de mange små manuelle skydelåger, som kan sætte på kameraet.

Verdens tredje-største pc-fabrikant Dell kommer nu med sin egen – og selvfølgelig smartere – løsning:

(Foto: Dell)

 

De nye Dell Latitude 9420 og 9520 laptops er nemlig udstyret med markedets første automatiske llukker til kameraet. SafeShutter kalder Dell sin nye idé.

SafeShutter lågen synkroniserer med de video-konference og billed-telefoner, der er installeret på laptoppen:

Tænder man f.eks. for et videomøde, vil SafeShutter automatisk åbne for kameraet. Tilsvarende gemmes det væk, når konferencen er færdig. Enkelt, men sikkert meget praktisk for mange mennesker.

Dell har samtidig indbygget særlige knapper til sikker mikrofon og mute /dæmpning af lyden på sine nye laptops i Latitude 9000 serien.

Så behøver man ikke søge efter funktionerne i en menu på skærmen eller manuelt placere den på en funktionstast.

Latitude 9420 og 9520 kommer også med en ekstra kraftfuld højttaler-telefon indbygget, som er optimeret til at gengive tale. Netop ordforståelse og klar lydgengivelse er ofte en svaghed på laptop højttalere.

Højttalerne på de nye Dell laptops er optimeret til at gengive tale klart og tydeligt. Vigtigt i forbindelse med videomøder og fjern-undervisning via internet. (Foto: Dell)

Dell nyheden er verdens første pc med Intels nye Visual Sensing teknologi. Den sikrer, at man ikke længere skal vente på, at ens laptop vågner op. Det gør den næsten automatisk og meget hurtigt.

Motorerne i Latitude 9420 og 9520 er Intels seneste 11. generation Core i7 processorer, der sidder på Intels Evo platform med forbedret ydeevne og hastighed.

Tempo er også nøgleordet for den trådløse kommunikation hos Dell. Den nye laptop er derfor forsynet med det seneste nye Wi-Fi 6E netværk og/eller 5G telefoni.

Alle nye Dell produkter til foråret får installeret en forbedret Dell Optimizer software:

Den benytter kunstig intelligens og maskin-læring, så applikationer på pc’en optimeres i ydeevne, batteri forbrug, lydkvalitet og online forbindelser til de opgaver, de skal løse.

Dell Optimizer indeholder bl.a. en intelligent støjreduktion og automatiske lydløs funktioner. Desuden sørger ExpressConnect for at prioritere båndbredde til møde-apps fremfor alle andre programmer.

Dell Latitude 9420 og 9520 kommer til Danmark den 9. marts. De danske priser er endnu ikke klar….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dplay hedder nu Discovery+