Gør iPhone 12 til en rigtig fotograf

274 journalister sidder i fængsel

(Foto: Neven Divkovic / Pixabay) indledningsfoto til artiklen med pige og mic

I den forløbne uge sendte en domstol i Kina journalisten Zhang Zhan i fængsel i fire år, fordi hun havde rapporteret lige på og hårdt på internet om Corona udbruddet i Wuhan.

Zhans fortællinger og billeder af tomme gader og overfyldte hospitaler i millionbyen passede ikke til den strategi om nøje udvalgt og filtreret information, som det centrale styre i Beijing havde udstukket.

Zhans advokat beskrev hendes brøde med nogle andre, men fint forklarende ord ”Min klient er blevet fængslet, fordi hun valgte slagsmål og provokerede til ballade.”

Forud for domfældelsen i Kina havde den internationale Committee to Protect Journalists udsendt sin årlige oversigt over, hvor mange journalister der er buret inde i fængsler verden over, fordi de har udført deres arbejde.

(Infografik: Statista.com)

Ikke overraskende er Kina det farligste land at udøve sin journalistik i. Per 1. december 2020 var 47 reportere bag lås og slå i kinesiske fængsler. Det er 10 flere end i Tyrkiet.

Kina og Tyrkiet har ligget med i toppen af den kedelige hitliste gennem mange år, men kineserne tog først duksepladsen fra 2019.

Det er sket som led i præsident Xi jinpings stramning af kontrollen over sit land og dets medier. Fængslinger af journalister steg i forbindelse med rapporter om forfølgelse af muslimer i den kinesiske Xinjiang provins og er forstærket yderligere under Corona epidemien det seneste år.

Totalt set sidder 274 journalister i fængsel for tiden. 275 når vi indregner Zhang Zhan. Det er en lille stigning i forhold til 216, hvor tallet var 272….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør iPhone 12 til en rigtig fotograf