Her er afløseren for Rubik

Din næste skærm kan bøjes

Buede eller foldbare displays har været de store nyheder på dyre mobiltelefoner i de seneste par år. Vi har også set tv, hvis OLED-skærme kan rulles ud ligesom et lærred til en projektor.

Derfor måtte de to store sydkoreanske rivaler Samsung og LG vride hjernerne ekstra meget for at finde på noget nyt og opsigtsvækkende til næste uges CES 2021 show.

På tv-siden viser Samsung uden tvivl mindre udgaver af sine MicroLED skærme, mens LG præsenterer fremtidens nye LCD-displays, der skal hedder QNED og bl.a. kan vise 8K til en mere overkommelig pris end i dag.

LG ser dog ud til at have en ekstra overraskelse i ærmet. Computer- og spilskærmen, der kan være både flad og buet.

”Bendable Cinematic Sound OLED” kalder LG sin nyhed. Den går ud på, at man ser video og tv på den flade skærm, mens den skifter om til et kurvet format, når man vil spille seriøse computerspil.

Det smarte trick foregår med et tryk på en knap på tv, fjernbetjening eller app på mobiltelefonen. Funktionen vises første gang på en 48 tommers skærm med 4K kvalitet.

Den store teknologiske nyhed i CSO-tv’et er anvendelsen af en kun 0,6 mm tyk tyndfilm med elektriske tråde i, som forvandler hele skærmen til én stor højttaler.

Den såkaldte ”exciter” gør det muligt at bygge slankere tv, fordi der ikke skal findes plads til traditionelle højttaler-enheder.

Desuden skal det give mere nærhed og naturlig gengivelse, når lyden kommer fra hele tv’ets billedflade i stedet for fra siderne eller bunden af skærmen.

Ifølge LG skal CSO tv’et kunne arbejde med skiftende opdaterings-hastigheder fra 40 til 120 Hz. Sidstnævnte ”refresh rate” er i dag minimum for en god og hurtig skærm til computerspil….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er afløseren for Rubik