Når robotter danser

Vi bruger data som aldrig før

(Foto: Mateusz Dach / Pexels)

Hjemme-arbejde, hjemme-undervisning og mere tid til streaming og computerspil har sat sine tydelige spor i danskernes dataforbrug i 2020. Det har slået alle rekorder.

Alene hos teleselskabet 3 er dataforbruget vokset med 44 procent til i alt 320.000 terabyte. Det svarer til, at 3’s kunder ville kunne streame Netflix i over 16.600 år i HD-kvalitet.

”Corona-krisen har for alvor fået sat skub i digitaliseringen af danskerne hverdag, og det kan aflæses i vores netværk. Særligt streaming, som også omfatter videomøder og online-undervisning, øger belastningen, så dataforbruget på hverdage efterhånden permanent ligner det, vi tidligere kun så i weekenden,”  forklarer Kim Christensen. Han er netværksdirektør hos 3.

Mobilnettet bliver dog ikke udelukkende brugt til datatrafik. I 2020 blev der hvert sekund døgnet rundt sendt 24 sms’er og foretaget 93 opkald i 3’s netværk.

Ingen dage blev der dog ringet eller sms’et mere end 11. og 18. marts, som begge stod i pressemødernes tegn:

(Foto: 3)

Da statsministeren tonede frem på danskernes skærme om aftenen den 11. marts og varslede fjorten dages nedlukning af Danmark, begyndte opkaldstrafikken at stige.

Sammenlignet med onsdag aften ugen før steg opkalds-trafikken med mere end 300 procent. Klokken var over midnat, før den normaliserede sig igen.

Sammenlignet med 2019 er antallet af udgående sms’er faldet med fem procent, mens antallet af udgående opkald er steget 21 procent.

Når antallet af sms’er falder, hænger det sammen med, at mange danskere er gået over til besked-tjenester som iMessage, Facebook Messenger og WhatsApp.

De kan ikke måles enkeltvist i netværks-trafikken som sms. I stedet indgår de som del af det samlede dataforbrug….

Videomøder er blevet hverdag for mange danskere i 2020. (Foto: Anna Shvets / Pexels)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når robotter danser