QNED er det nye ord i tv

iPhone kan foldes fra 2022

(Foto: WeChat)

For et par år siden var foldbare smartphones det helt stuuuure nummer. De skulle skabe ny medvind til mobilsalget, der var begyndt at stagnere. Mange modeller, men ingen reel fornyelse i designet.

Adskillige af de store telefon fabrikanter viser prototyper og første modeller af de nye klapmobiler, men i sidste ende er der kun to, som er blevet til overs. I hvert fald i Europa,

Den ene er Motorola med sin lille frække Razr, som dog aldrig er blevet en sællert. Prisen er for høj.

Den anden er Samsungm, der til manges overraskelse har gjort folde-mobiler til en reel salgsvare. I 2021 venter Samsung således at afsætte seks millioner af sine klap-telefoner på verdensplan.

Rygterne gik også om, at Apple puslede med en iPhone, der kunne foldes sammen. En oplagt idé for et firma som Apple, hvor design spiller en så vigtig rolle.

Siden er der blevet meget stille omkring Apple og anderledes designede iPhones. Indtil her mellem jul og nytår, hvor en artikel i den kinesiske erhvervs-avis Economic Daily puster nyt liv i rygterne.

Ifølge den skal Apple teste to forskellige folde-mobil-modeller, der bliver prøve-bygget hos Apples kinesiske underleverandører. Alle iPhones er i virkeligheden kinesiske – bortset fra navnet.

(Foto: WeChat)

Det ene design minder om Microsofts Surface Duo telefon. Det vil sige, at mobilen har to separate displays, hvor det ene kan bruges som tastatur.

Den anden folde-iPhone har hentet inspiration hos Samsungs Galaxy Z Flip og Motorolas Razr. Den indeholder ét stor fleksibel OLED skærm, der kan foldes på midten.

Den kinesiske avis skriver, at sidstnævnte koncept i øjeblikket bliver test hos Apples store iPhone fabrikant Foxconn.

Her ligger fokus på de hængsler, der skal holde de to dele af telefonen. En slags arkilles-hæl, som også Samsung og Huawei har kæmpet hårdt med på deres folde-mobiler.

Som en lille krølle på historien skal det være Apples største konkurrent på smartphones – Samsung – der leverer de fleksible OLED displays til fremtidens klap-iPhones.

Måske bliver teknologien enddaMicroLED, som Samsung i øjeblikket præsenterer i sine dyreste tv-apparater.

Det kinesiske medie tør også godt give et bud på, hvornår de anderledes designede iPhones kunne komme på markedet. I september 2022 skal det være. 2021 vil Apple bruge på at få udbredt sin iPhone 12 med 5G ombord.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

QNED er det nye ord i tv