Giv din iPhone 12 strøm med magnet

VPN for kriminelle lukket

(Foto: Stefan Coders / Pixabay) indledningsfoto

Virtuelle Private Netværk (VPN) får ofte rosende ord med på vejen, fordi de holder ens data hemmelige, når de sendes frem og tilbage via internet.

Denne kvalitet kan imidlertid også misbruges. Nemlig af kriminelle, der ikke ønsker, at politi og andre myndigheder skal kunne følge med i, hvad de bruger deres mobil eller pc til.

Et af disse uønskede netværk er netop blevet optrævlet og lukket gennem et samarbejde mellem FBI i USA og Europol i Europa.

Koordinationen i jagten på de kriminelle VPN netværk er lagt i hænderne på it-specialister i tyske Reutlingen. Her går projektet under titlen ”Operation Nova.”

Det første ulovlige VPN, der røg i fælden, har kørt med domæne-navnene ”Safe-Inet.com”, ”Insorg.org” og ”Safe-Inet.net” – oplyser det amerikanske justits-ministerium.

Politi-myndigheder på begge sider af Atlanten har lukket de kriminelles VPN-netværk. (Foto: USA’s justits-ministerium)

Netværket skal have været fuldt professionelt drevet med skrappe adgangskrav. Teknisk support blev tilbudt både på engelsk og russisk.

Det ”kuglesikre” netværk skal angiveligt være anvendt hyppigt til f.eks. distribution af ransomware virus og udveksling af stjålne kreditkort- og konto-informationer.

I2Coalition organisationen, der kæmper for et frit internet, har støttet lukningen af Safe-Inet, men har også sine principielle forbehold.

Mange, ikke-kriminelle VPN netværk bruger de samme funktioner og procedurer. Derfor kan det være svært at adskille de gode og de grimme fra hinanden.

I tilfældet med ”Safe-Inet” spærrede myndigheder i USA og Europa både de anvendte domæne-navne og beslaglagde servere på begge sider af Atlanten….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Giv din iPhone 12 strøm med magnet