England udsat for 5G hærværk

Xiaomi vil indtage Europa

Når Xiaomi på mandag den 28. december løfter sløret for sin nye Mi 11 telefon, er det ikke kun en den første nye supermobil anno 2021.

Det er også startskuddet for Xiaomi for en stærk ekspansionsplan i Europa, hvor Kinas næststørste smartphone fabrikant vil overtage den position, som Huawei har haft i mange lande.

Modsat Huawei er Xiaomi ikke ramt af en bandlysning fra Det Hvide Hus og ligger i slagsmål med europæiske lande om adgang til at bygge deres 5G netværk.

Xiaomi har holdt sig under den politiske radar, fordi selskabet ikke fremstiller 5G netværk. Til gengæld fremstiller Xiaomi stort set alt andet moderne elektronik. Fra fitness-ure og USB-sticks til smartphones, køleskabe, laptops, el-løbehjul, smart tv og elbiler.

Mest i øjnefaldende er naturligvis Xiaomis toptelefoner, der ligger og konkurrerer direkte med Apples, Huaweis og Samsungs bedste.

På billed-fronten ligger Xiaomi side om side med Huawei i kapløbet om at tilbyde markedets bedste kamera-mobiler.

I de seneste to år har Xiaomi udvidet sit netværk af egne fysiske butikker i Europa. Målet er at nå 150 i 2021. (Foto: Xiaomi)

I årets tredje kvartal var Xiaomi den hurtigst voksende blandt verdens største smartphone producenter. Xiaomi er lige nu nummer tre – efter Samsung og Apple, men foran Huawei.

Lige før jul meddelte Xiaomi ifølge kinesiske medier, at man i 2021 vil erobre Europa – og dermed Huaweis hidtil næststørste mobilmarked efter Kina – med en offensiv strategi om at åbne en masse off–line butikker. Altså egne fysiske butikker.

Xiaomi har allerede knap 50 Stores i Europa, men vil nu accelerere udrulning af mindst 150 egne butikker. En tredobling siden 2019.

Det er dyrt, men også en god måde til at få sit navn gjort mere kendt hos forbrugerne. De skal vænne sig til, hvordan det mærkelige navn med de mange vokaler udtales.

Måske Xiaomi får samme gode idé, som Huawei havde for nogle år siden. Med en konkurrence på internet, i tv og i sociale medier om, hvordan man siger Xiaomi.

I Danmark har Xiaomi ført noget af en skygge-tilværelse:

Længe kunne man kun købe nogle få af Xiaomis mange mobil modeller hos teleselskabet 3, der havde den officielle import i en række europæiske lande.

Her er en reklame fra Kina for den nye Xiaomi Mi 11 telefon, der har verdens-premiere i overmorgen mandag. (Foto: WeChat)

I dag sælger de to store elektronik-kæder Elgiganten og Power smartphones fra Xiaomi, mens mærkets andre produkter inklusive robot støvsugere kan købes mange andre steder i Danmark. Både online og offline.

Xiaomi har også åbnet sin egen danske webbutik – mistore.dk. Her kan man bl.a. se, at Xiaomi i øjeblikket åbenlyst søger flere forhandlere i Danmark.

Det bliver spændende at se, om den nye Mi 11 supertelefon ringer ind til et Xiaomi-præget år i 2021. Det markerer samtidig, at det er 10 år siden, at Xiaomi begyndte at bygge smartphones.

Xiaomi Mi 11 bliver formentlig den første mobil på markedet, der er udstyret med Qualcomms helt nye Snapdragon 888 processor. Online salget af Mi 11 starter nemlig allerede på tirsdag i en række lande.

Mi 11 ventes at komme med en AMOLED skærm på 6,67 tommer i fornem Quad HD grafik (2K) og en hurtig billed-opgradering på 120 Hz.

Alt efter model vil Xiaomi Mi 11 fås med tre eller fire kameraer, hvor hoved-objektivet rummer en 108 megapixel sensor.

Batteriet bliver på ret store 5.000 mAh, og det kan fyldes meget hurtigt ved hjælp af en ladeblok på 55 watt, fortæller de sociale medier i Kina….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

England udsat for 5G hærværk