Smart til sofa-arbejderne

England udsat for 5G hærværk

(Foto: Caeuje / Pixabay)

Diskussionen, om radiostråling er farlig for menneskers hjerner, har stået på, lige så længe man har kunnet købe mobiltelefoner.

Især omkring mobilernes første succes-år ved årtusinde-skiftet var diskussionen intens i medierne. Verden var delt op i to lejre.

Dem, som troede, at telefonerne var farlige at holde tæt på til hovedet. Og dem, der sagde, det var noget sludder.

Begge parter udsendte mere eller mindre seriøse rapporter. En endelig vinder blev dog aldrig fundet. Snarere blev krigen glemt, efterhånden som mobiler og smartphones blev mere og mere populære.

Trods alt er det ikke lykkes at finde folk, der bevisligt er blevet skøre i bolden eller handicappede af at bruge mobilen hver dag.

 

Sjovt nok er diskussionen blusset voldsomt op igen i det seneste år. Denne gang er det de nye og lynhurtige 5G netværk, som er i søgelyset,

159 5G master og basestationer er blevet udsat for hærværk eller brændt af i England i år. (Foto: Gizchina)

Hjulpet godt på vej af konspirations-teoretikere i de sociale medier er diskussionen om det skadelige i 5G blevet meget mere voldelig end i sin tid med 3G og mobiler ved øret.

Alene i Storbritannien er 159 mobilmaster og basestationer til 5G blevet angrebet fysisk og til dels ødelagt i 2020. Resultatet har været 170.000 timer, hvor systemerne har været nede.

Tallene er netop offentliggjort af de engelske telemyndigheder Ofcom, der forklarer hærværket med panikken omkring Corona pandemien.

Folk føler sig usikre og er derfor mere tilbøjelige til at tro på halve sandheder og deciderede løgne, der bliver spredt via internet. En af årets mest åbenlyse har været påstanden om, at 5G er skyld i COVID-19 virusset.

De engelske erfaringer må være interessante og ildevarslende for danske teleselskaber. De har nemlig travlt med at rulle 5G ud her i landet lige nu. Et år senere end i Storbritannien.

I sin nye rapport skriver Ofcom, at der allerede fandtes falske påstande om 5G, inden Corona pandemien ramte verden, men der er kommet mange flere af dem i år. Først og fremmest, at elektro-magnetisk stråling fra 5G basestationer udgør en risiko for menneskers helbred.

5G strålerne ligger i det frekverns-område, der er ufarligt for mennesker. (Infografik: Ofcom)

Selvom der ikke findes videnskabelige beviser for konspirations-teorierne, har tilhængerne sat ild til 159 5G master i Storbritannien i 2020.

Ofcom henviser bl.a. til, at Corona virussen også findes i lande, der ikke har nogen 5G netværk. Ergo er der ingen forbindelse mellem 5G og COVID-19. Det er tilfældigt, at både 5G og virus spredes på samme tid.

Ifølge professor Steven Powis, der er medicinsk direktør for den britiske sundhedsstyrelse (NHS), er det både ”chokerende” og ”absolut nonsens” at linke 5G og Corona virus til hinanden. Regeringen i London har kaldt påstandene for ”farligt bullshit.”

Konspirations-teoretikerne mener ganske enkelt, at Corona virus kan spredes gennem 5G netværk og måske kan smitte via de nye 5G smartphones. De mener også, at 5G netværk ødelægger menneskers immun system.

Det er naturligvis noget sludder: Elektro-magnetiske bølger fra 5G har slet ikke styrke nok til at ødelægge menneskelige celler eller bære på en virus.

Ligesom eksisterende 3G og 4G netværk udsender 5G radiobølger lav-frekvent ikke-ioniserende stråling. Den er så svag, at den slet ikke kan sammenlignes med stærkere, mere farlige og ioniserende strålings-kilder.

Corona virus spredes via små dråber fra smitte-personens ånde, nys og hosten. De eneste virusser, der kan overføres via radiobølger og elektroniske netværk, er computer-virus….

5G udstrålingen er nok det mindst farlige ved en moderne smartphone. (Foto: ZTE)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart til sofa-arbejderne