Find julemanden med Google

Samsung vil overtage efter Huawei

(Foto: ADMC / Pixabay)

Huawei er efterhånden ved at være smidt på porten hos de fleste teleselskaber i Europa inklusive de danske. I USA har den kinesiske telegigant aldrig været inde i varmen.

Forklaringen er, at regeringerne – efter stærkt pres fra USA – mener, at det er for risikabelt at lade Huawei komme helt ind i hjertet af fremtidens 5G mobilnet.

Det har åbnet dørene for især Ericsson og Nokia, der f.eks. står for 5G udrulningen i Danmark hos både YouSee, Telia, Telenor og 3.

Men måske de to nordiske tele-veteraner snart får en ny 5G konkurrent. Samsung, som alle kender fra smartphones, gør nemlig klar til at indtage Europa med selve mobilnettene også.

Målet for sydkoreanerne er ganske enkelt at fylde de huller, som Huawei efterlader hos Europas teleselskaber.

I Europa er de færreste klar over, at Samsung bygger 5G mobilnet og master. Dem kender man til gengæld i USA og Sydkorea. (Foto: F. Muhammad / Pixabay)

Politisk bliver det næppe et problem, fordi Sydkorea er en nær allieret for USA. Til gengæld kan der dukke tekniske udfordringer op.

Ifølge asiatiske branche-medier skal Samsungs 5G net nemlig ikke være kompatible med Huaweis 4G installationer, som mange mobilnet i Europa bygger på.

Med andre ord kan der muligvis komme store udgifter til opgraderinger af 4G infrastrukturen, og dem vil teleselskaberne helst undgå.

I de senere dage har Samsung talsmænd haft travlt med at dementere, at der skal være problemer med, at Samsungs 5G teknologi er inkompatibel med andres mobile netværk.

Samsung får mulighed for at bevise kompatibiliteten i USA. Her har sydkoreanerne nemlig fået en kæmpe ordre på 6,7 milliarder dollars – ca.   kroner – på at opgradere mobilnettet hos teleselskabet Verizon.

Ssmsung har masser af erfaring med 5G. I Europa dog mest gennem salg af 5G telefoner. (Foto: Samsung)

Samsung har desuden leveret 4G og 5G mobilnet til andre amerikanske teleselskaber som AT&T og Sprint.

En succes hos Verizon betragtes som afgørende for Samsung for at vække interesse hos europæiske teleselskaber.

Det bliver måske ikke så aktuelt i Danmark, hvor vi har valgt nordisk ved at udpege Ericsson og Nokia som 5G leverandører.

Til gengæld skal f.eks. Telefonica og Orange længere nede i Europa være meget interesserede i at udskifte deres Huawei installationer med udstyr fra Samsung.

Ud over at både Samsung og Huawei begge er asiatiske, har de også en anden lighed. Begge er blandt verdens største fabrikanter af 5G telefoner.

Med andre ord bygger de både netværk og de enheder, der skal bruge dem. Det gør Ericsson f.eks. ikke….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Find julemanden med Google