Kan Apple bygge Hi-Fi?

Helt gal med Cyberpunk

(Foto: CD Projekt RED)

Årets største computerspil lancering kan godt ende med at blive et flop.

Især, hvis man har købt eller ønsket sig ”Cyberpunk 2077” programmet til en Sony eller Microsoft spillekondol. På pc’er kører spillet derimod meget bedre og uden så mange problemer.

Sony har taget det mest drastiske skridt ved at trække ”Cyberpunk 2077” helt ud fra sin PlayStation online butik og tilbudt at betale penge tilbage til alle, der allerede har købt spillet.

Microsoft har ikke droppet spillet, men fortæller, at alle, der har købt det digitalt fra Microsoft Store kan få alle pengene refunderet.

Microsoft gør det for ”at sikre, at alle spillere kan få den oplevelse, de forventer på en Xbox konsol”.

(Foto: CD Projekt RED)

Når ”Cyberpunk 2077” fungerer, er det et imponerende rolle-spil program, der foregår i en klassisk og dyster science-fiction verden.

Problemet er bare, at ”Cyberpunk 2077” ofte ikke virker. Siden lanceringen har især brugere af  konsoller delt videoer og billeder på nettet, der viser frustrerende, ofte latterlige og spil-ødelæggende fejl.

Det polske softwarehus CD Projekt RED, der står bag ”Cyberpunk 2077”, var længe om at reagere på de vrede spillere og mediernes beskyldninger.

Da det skete, var aktionærerne i CD Projekt RED allerede blevet nervøse. Aktierne faldt med over 22 procent på børsen, og softwarehuset var pludselig 11 milliarder kroner mindre værd.

(Foto: CD Projekt RED)

CD Projekt har undskyldt over for sine spillere og lovet at fikse problemerne så hurtigt som muligt i de kommende uger. Spørgsmålet er, om det er nok:

”Vi har nok været for ivrige efter at få spillet på markedet. Cyberpunk er allerede blevet forsinket tre gange, og nu ville vi altså have programmet ud. Det var en forkert beslutning, der går imod vores normale forretnings-filosofi,” skriver CD Projekt i en pressemeddelelse.

De fejlbehæftede ”Cyberpunk 2077” er ikke kun en nedtur for millioner af gamere, der har ventet i flere år på det nye spil.

Fejlene er også en skuffelse for Sony og Microsoft. De hungrer efter spændende nye spil til deres helt nye PlayStation 5 og Xbox X konsoller, der har deres premiere her i julehandelen.

Desuden var det meningen, at ”Cyberpunk 2077” skulle være med til at puste nyt liv i de gamle PlayStation 4 og Xbox platforme.

(Foto: CD Projekt RED)

”Cyberpunk 2077” slog også alle rekorder på Steam online platformen, hvor over en million mennesker kastede sig over spillet på samme tid. Det er over dobbelt så mange som i ”Fallout 4” fra 2015.

CD Projekt RED har gjort mange ting rigtige i lanceringen af ”Cyberpunk 2077”. Spillet understøttes af de seneste 10 års mest massive markedsføring. Hundreder af millioner dollars er blevet brugt på reklamer verden over.

Polakkerne glemte bare at gøre deres hjemmearbejde først – nemlig at aflevere et program, der fungerede.

Nu bliver det spændende at se i de kommende uger, om verdens største computerspil ender som et stort flop….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan Apple bygge Hi-Fi?