Nu bliver mikroen klog

Oppo folder sig ud

(Foto: Oppo)

De fleste smartphones ligner hinanden. En stor skærm på fronten, en flok kameraer på ryggen og kontrolknapper på siden.

Nogle få bryder traditionen som f.eks. Motorola og Samsung med deres foldetelefoner. Samsung vil sågar lancere fire af dem næste år.

Meget mere dristigt design skal man kigge længe efter.

Indtil der så kommer en nyhed dumpende med forslaget til en mobil, der kan ændre form afhængig af opgave og lejlighed. Det lyder da lidt spændende.

(Foto: Oppo)

Ideen kommer fra den store kinesiske mobilfabrikant Oppo, der er søsterselskab til OnePlus.

Kineserne har allieret sig med det japanske design studie Nendo for at skabe en radikalt anderledes telefon, som kan foldes i tre.

Oppo kalder sin nyhed ret beskedent for en ”slide-phone.” Den skal skabe et ”komfortabelt forhold mellem produkter og mennesker. Produkter designes med mennesket i centrum – ikke teknikken.”

Sådan et løfte har vi hørt mange gange før. Det er bare sjældent, at de fine ord har kunnet omsættes til et produkt, der kom i storproduktion og på den måde var til glæde for en masse mennesker.

(Foto: Oppo)

Oppo bruger en larve-lignende mekanisme til hængsler. Resultatet er, at telefonen foldes ud til en syv tommer stor skærmen, mens mobilen forbliver helt slank og tynd. Det er et display-areal større end på næsten alle andre telefoner.

Når Oppo nyheden er foldet sammen, ser man på en kun 1,5 tommers skærm, der viser de mest basale notifikationer eller funktioner som musik styring, opkalds-historik, dagens kalender aftaler osv.

Folder man telefonen ud I første trin, sidder man med et display på 3,15 tommer. Det kan f.eks. bruges til at klikke på fotos, deltage i video møder eller spille små spil.

Tredje og sidste trin giver den store skærm med ægte widescreen, som vi ikke har set det før på en mobiltelefon.

(Foto: Oppo)

 

Den store og brede skærmflade er fin til multitasking, panorama fotos og video eller computerspil, hvor man har en virtuel controller på hver side af billedet med action i.

Oppo foreslår sågar, at telefonen leveres med en elektronisk pen a la Samsungs Galaxa Note20. Det vil gøre mobilen interessant for både forretningsfolk og kunstnere.

Placering af knapper på siderne er også noget særligt. Alt efter, hvordan telefonen er foldet, skifter knapperne funktion.

Endelig foreslår Oppo, at den banebrydende mobil ikke skal være låst af de tre trin af udfoldning. Telefonen kan også bruges i alle mulige trin ind imellem – faktisk trinløst.

Oppos nye “slide-phone” vises på den fjerde China International Industrial Design Expo (CIIDE), Den har i år temaet ”New Designs, New Trends, New Momentum”….

(Foto: Oppo)

(Foto: Oppo)

(Foto: Oppo)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver mikroen klog