Lav et kor af gebisser

Giganter gør computerspil mere sikre

(Foto: Jake Schumacher / Unsplash)

De plejer at konkurrere vildt og inderligt på at sælge så mange computerspil som muligt til deres konsoller.

For en gang skyld har de tre giganter Sony, Microsoft og Nintendo taget en anden kasket på.

Fremover vil de i fællesskab bekæmpe ondsindede gamere og alle former for misbrug, som især børn og unge spillere kunne blive lokket ind i.

De tre store mediehuse er blevet enige om et sæt spilleregler, hvis indhold ikke ligefrem er banebrydende. Som i storpolitik ender en god idé ofte i et patchwork af kompromis’er.

De tre store i spilkonsoller er blevet enige om at bekæmpe had, mobning og misbrug i deres produkter.

På den anden side viser reglerne, at Microsoft, Sony og Nintendo mener det alvorligt. De vil ikke acceptere nogen form for ulovligheder på deres konsoller og i deres spil.

Indledningsvis vil de tre udvikle beskyttelses-procedurer som f.eks. letbetjente sikkerheds-værktøjer, adfærds-regler, forældre kontrol og systemer, der kan opdage og stoppe misbrug, før den sker.

Spilgiganterne vil også arbejde sammen med myndigheder, organisationer, politi og industri partnere, som skal øge sikkerheden.

Nintendo, Sony og Microsoft siger kort og godt, at ”had, mobning og udnyttelse af unge spillere ikke må eksistere i moderne computerspil.”

Computerspil skal være spændende, fornøjelige og ufarlige. (Foto: Xbox Wire)

De tre softwarehuse lover samtidig, at de vil gøre det lettere end i dag at anmelde overtrædelser. Ingen skal være i tvivl om, hvad man må og ikke må.

Spilfabrikanterne vil også reagree hurtigt på legale forespørgsler fra politi og juridiske myndigheder i de forskellige lande.

Microsoft, Sony og Nintendo har allerede indført forskellige politikker for forældre-kontrol, anti-misbrugs-filtre osv for at sikre, at computerspil er fornøjelige og ufarlige.

Den nye aftale kan dog være med til at ensrette reglerne og gøre dem strammere. Desuden taler de tre konsol-giganter for første gang med samme tunge – og det lyder godt….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav et kor af gebisser