Mød julestjernen 21. december

Lav et kor af gebisser

Den svenske designer Love Hultén har flere gange tidligere fascineret med sine skægge opfindelser, der er inspireret af retro spil og klassiske computere. Alle håndbyggede og hurtigt endt som samler-objekter.

I 2018 gik Hultén lidt amok med sin første tale-synthesizer Mr. Typo. Den har nu fået en mindst lige så bizar fætter i skikkelse af VOC-25, der er som taget af en ”Ace Ventura” film med Jim Carrey i hovedrollen.

Voc-25 består af et lidt klodset keyboard, en separat computer enhed og et lodret stående display med 25 plastik gebisser på. Hver af dem kan ”synge” med en egen stemme og bevæge munden samtidig.

(Foto: love Hultén)

 

Samples med stemmer overføres via USB til et digitalt lager, hvis indhold styres fra MIDI klaviaturet.

Her kan man tilføje rumklang, ekko, delay og skabe harmonier lige fra blide stemmer til skrigende råb. Kort sagt en synthesizer – ikke til musik, men til vokaler.

I den hus-lignende kontrolboks sidder et Axoloti Core printkort med stereolyd ind og ud, analog-til-digital og digital-til-analog konvertere og en digital sound processor (DSP), som kan tackle de mange audio-manipulationer, man kan foretage med stemmer og lyde.

Hver lyd-udgang er koblet til en tynd ledning med jævnstrøm, der kan bevæge elmotorerne i de 25 gebisser.

I mundpanelet sidder flere højttalere, der får det gebisserne til at snakke enkeltvis eller synge i kor. Er larmen ikke høj nok, kan man koble ekstra højttalere på via kabel eller trådløs Bluetooth.

I udviklingen af Voc-25 har Hultén ladet sig inspirere af den svenske robot-specialist og YouTuber Simone Giertz….

(Foto: love Hultén)

(Foto: love Hultén)

(Foto: love Hultén)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mød julestjernen 21. december