Husk navnet Realme

De griser mest med plastik

(Foto: Marc Winter / Pixabay)

Verdens største forbrugere af plastik emballage er også dem, der efterlader mest plastik affald i naturen.

Det kommer ikke som den store overraskelse, selvom man næppe kan beskylde Coca-Cola, Nestlé eller Colgate-Palmolive for at være de direkte skyldige,

Det er i sidste ende os forbrugere, der bare smider plastik flaskerne og sodavands-dåserne i græsset, i vandet eller i skoven, når de er tømt.

Non-profit organisationen Break Free From Plastic (BFFP) offentliggjorde forleden dag sin årlige rapport om plastik affald i verden. Den bygger på, hvad tusinder af frivillige har indsamlet i løbet af året.

Formålet er dels at skabe opmærksomhed om den enorme mængde affald, der ender i vores natur. Dels vil BFFP forsøge at holde de store forbruger virksomheder ansvarlige for deres bidrag til problemet.

(Infografik: Statista.com)

2020-indsamlingen er foregået i 49 lande på seks kontinenter. Den resulterede i 350.000 stykker plastik affald, som efterfølgende er blevet sorteret efter deres oprindelse.

Med 13.834 enheder, der bar et genkendeligt logo, ligger verdens største sodavands fabrikant også nummer ét i affald. Coca-Cola.

På den kedelige topliste finder vi også Coca-Colas værste konkurrent Pepsi, chokolade og kaffe-giganten Nestlé eller sæbe-giganter som Unilever, Procter & Gamble eller Colgate-Palmolive.

”Verdens største forurenere hævder, at de arbejder hårdt på at løse plastik griseriet, men i stedet fortsætter de med at pumpe skadelige éngangs emballage ud,” forklarer Emma Priestland. Hun er den globale kampagne coordinator for Break Free From Plastic.

”Vi er nødt til at stoppe plastik produktionen, forbyde éngangs-emballage og indføre effektive genbrugs-systemer. Ikke kun i få lande som nu, men overalt,” fortsætter hun….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husk navnet Realme