Galaxy S21 kommer 14. januar

Vi bruger telefonen meget mere

(Foto: Vinicius ”amnx” Amano / unsplash)

Corona pandemien har på mange måder vendt op og ned på danskernes hverdag.

Når vi er tvunget til at arbejde og blive undervist hjemme, bruger vi naturligvis mobilen mere og køber hurtigere internet-forbindelser. Det var forventet.

Mere overraskende er nok, at danskerne har gen-opdaget deres fastnet telefon. For første gang i mange år er tale over den ”gamle” telefon nemlig steget.

Det viser Energistyrelsens rapport ”Telestatistik – første halvår 2020”, som er blevet offentliggjort her til formiddag. Rapporten bygger på tal fra teleselskaberne.

Vores brug af mobiltelefon slog alle rekorder i foråret, hvor den første bølge af Corona ramte vores lille land.

Da talte vi 8,8 milliarder minutter i mobilen – indenrigs og udenlands tilsammen. Det er knap 1,2 milliarder minutter flere end i samme periode af 2019.

Over 180.000 danskere har fået lynhurtigt internet på over 500 Mbit i sekundet i årets første halve år. (Foto: Cottonbro / Pexels)

 

 

Samtaler på fastnet telefonen steg med 4,3 procent til 1,3 milliarder i minutter i årets første seks måneder.

Det afspejler nok, at en stor del af os har opholdt os hjemme og indendørs, mens Corona rasede ude i samfundet. Så har vi pludselig opdaget, at den gamle telefon stod lettere støvet ovre i stue-hjørnet.

Den markante vækst i minut-trafikken betyder, at hver mobil-abonnent har talt 204 mimutter om måneden. Det er næsten tre-en-halv time.

For et år siden var samme tal kun 176 minutter, så vi har reelt set snakket en halv time længere i vores smartphone.

Den tilsvarende stigning i fastnet-telefonen var fra 197 til 230 minutter om måneden pr. abonnent.

Dette tal er specielt sjovt, fordi antallet af fastnet abonnementer faldt med 10,8 procent i samme tidsrum.

/Infografik: Energistyrelsen)

 

Med andre ord må hver fastnet telefon være brugt rigtig meget i første halvår. Ligesom i gamle dage, hvor smartphones enten ikke var opfundet, eller kun få mennesker havde en mobil.

De mange nye hjemme-arbejdspladser markerer sig også i Energistyrelsens nye rapport. Det samme gør en voldsomt stigning i streaming af film og musik.

Danskernes totale datatrafik – up- og downloads – via fastnet bredbånd gik således frem med hele 25,7 procent fra første halvår 2019 til første halvår 2020.

Fremgangen fra efterår til forår var 18,7 procent.

I praksis brugte danskerne 4,7 millioner TB i årets første seks måneder. En terabyte er lig med 1.024 gigabyte (GB).

Streaming foregår dog også via det mobile internet. I høj grad endda:

En dansker med mobilt bredbånd bruger hver måned 11,9 GB data. (Foto: Lisa Fotius / Pexels)

 

Ifølge Energistyrelsen gik dataforbruger i det mobile bredbånd nemlig op med raketfart. 33,4 procent sammenlignet med for et år siden.

Den gennemsnitlige mobile netbruger med smartphone, tablet eller laptop bruger 11,9 GB data om måneden. Det er en fremgang på 3,1 GB fra første halvår i 2019.

Endelig har Energistyrelsen også tal på, hvor mange af os der har købt ekstra hurtige internet-forbindelser til den længere hjemmetid.

181.000 danskere har således købt købt super-hurtige bredbånds-forbindelser på 500 Mbit pr. sekund eller derover. Det svarer til en stigning på 187,5 procent.

Antallet af fastnet abonnenter med bredbånd på over 100 Mbit/s i download hastighed er gået frem med 25,7 procent. Det svarer til 261.000 flere abonnementer….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Galaxy S21 kommer 14. januar