Venezuela har de smukkeste

Uret til Star Wars freaks

(Foto: Urwerk)

For 23 år siden fik urverdenen en spændende ny fabrik, der tænkte futuristisk i designet, men byggede sine produkter i traditionel analog mekanik.

Navnet var og er Urwerk, der med sine baser i schweiziske Geneve og Zürich lancerer det ene ekstravagante ur efter det andet til de få, som har råd til at købe det.

For første gang i sine godt en snes år har Urwerk nu taget andres klæder på. Eller rettere; Urwerks nyeste opus har både inspiration og navn fra Lucasfilms ”Star Wars” film.

Det nye EMC Time Hunter Stormtrooper ser bestemt også ud, som om man har taget en stjernekrigs-kæmper på håndleddet. Samme hvide indpakning – her fremstillet i keramik – og  med sorte kontra-farver,

Det nye ur for inkarnerede Star Wars entusiaster bygger på Urwerks berømte elektro-mekaniske værk (EMC). Det er en vellykket hybrid mellem mekanisk og elektronisk tidsmåling.

På undersiden af urkassen sidder et stort vindue, hvor man kan kigge ind til mekanikken. (Foto: Urwerk)

Typisk for Urwerk er der indbygget en masse små detaljer i urene. Læg f.eks. mærke til det ternede håndgranat mønster og den markante ”power reserve” indikator. 80 timers gangreserve har man.

Urwerk har også printet indikatorerne Seconds, Power og EM-Control på den sorte urkrone. Det kunne jo være, at man fik brug for dem.

Mere usædvanligt på et klassisk armbåndsur er en to-farvet LED i urskiven. Den lyser grønt, når alt i uret kører normal – rødt ved mindste unøjagtighed eller problem.

Selve urkassen er fremstillet af titanium med en keramisk belægning oven på. På undersiden er der et stort vindue, hvor man kan studere mekanikken fungere indendørs.

Jeg antydede i indledningen, at Urwerk produkter er sjældne og dyre. Stormtrooper uret er ingen undtagelse. Det er kun lavet i fem eksemplarer, der hver koster 115.000 schweizer franc. Det svarer til ca. 800.000 kroner….

(Foto: Urwerk)

(Foto: Urwerk)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Venezuela har de smukkeste