Beethoven bliver 250

Gør steril med din mobil

(Foto: UltraClean)

Overalt skal vi rense vores hænder. Derhjemme, på kontoret, i butikker, plejehjem og på hospitaler står der flasker og beholdere med håndsprit, som vi skal bruge.

Steder, som mange berører i løbet af en dag som f.eks. gelændere og dørhåndtag bør vel også steriliseres ofte og bliver det også mange steder.

Mere tvivlsomt bliver det, om folk også rengører deres dagligdags ting lige som grundigt. Mobiltelefonen, armbånds-uret, øretelefoner, nøgle  osv.

Den nye UltraClean ser ud til at være verdens mindste UVC-renser, der kan bruges stort set overalt. På størrelse med et lille USB-stik.

(Foto: UltraClean)

UltraClean er beregnet til at blive puttet i ens mobiltelefon, hvorfra den henter den nødvendige strøm til at overhælde ting i sine omgivelser med bakterie- og virus-dræbende ultraviolette stråler.

De kinesiske opfindere af den lille gadget hævder, at UltraClean udrydder 99 procent af virus, bakterier, pollen, patogener, den får lov til at stråle på.

UltraClean fås til smartphones med USB-C eller Lightning stik. Det vil i praksis sige alle nyere Android mobiler og iPhones fra model 5 og opefter.

Den lille enhed er designet, så den stråler bort fra brugeren. Den kan ikke rense den mobil, den er monteret i, men andre som den peger imod. Vil man sterilisere sin egen telefon, må man enten btuge en anden mobil til formålet eller lægge UltraClean i den medfølgende bæreæske.

Her kan man også lægge andre små ting, som skal renses. Ure, smykker, nøgler, øretelefoner, tandbørster, kuglepenne, mundbind osv.

Alternativt ”sprayer” man direkte på ting, der skal steriliseres. Det skal foregå med UltraClean og mobiltelefonen ca. tre centimeter fra objektet. Rensningen tager 10 sekunder.

UltraCleans udviklere giver (klogt nok) ikke nogen garanti for, at den lille gadget kan dræbe COVID-½9 virus. I det hele taget kræver det nok en test, før man kan være sikker på, at nyheden er så effektiv, som fabrikanten lover.

Foreløbig har UltraClean ikke voldsom succes med at hente penge til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Indiegogo.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til sig selv formedelst 246 danske kroner….

(Foto: UltraClean)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beethoven bliver 250