Kameraet er gemt under displayet

Beethoven bliver 250

 

(Foto: Google)

Hvis Ludwig van Beethoven havde været i live, ville han være fyldt 250 år den 17. december.

Mens den gamle tonernes mester døde stokdøv for mange år siden, lever hans musik i bedste velgående.

Ud over Mozart må Beethoven være den mest spillede klassiske komponist i moderne tid.

Tænk blot på EU, der har kåret Beethovens ”Ode til glæden” fra den niende symfoni til unionens officielle hymne. En nationalsang kan EU jo ikke have med 28 nationer som medlem.

Trods Corona pandemi har Tyskland og Beethovens hjemby Bonn forsøgt at fejre deres musikalske berømthed så godt som muligt. Meget er jo foregået virtuel og på tv nu, hvor de store koncerter med masser af tilhørere er forbudt.

(Foto: Valdanis Miskinis / Pixabay)

Amerikanske Google vil også være med i festivitassen. Det kan allerbedst ses og høres, hvis man åbner Googles Arts & Culture app på sin mobiltelefon, tablet eller på sin pc via browseren.

Google har bl.a. samlet en række sjove historier om Beethoven, som de færreste nok kender:

Der er f.eks. anekdoten om den sorte violin-virtuos George Bridgetower, som Beethoven dedikerede sin niende violin sonate til. De to lærte hinanden at kende i en brandert på et værtshus.

Andre dele af Google app’en beskæftiger sig med Beethovens indflydelse på moderne musik og kultur, og den er bestemt ikke lille.

Højdepunktet i app’en var dog en “Ode to Joy” koncert, som man kunne overvære live via YouTube i torsdags. I dag kan man gense den så ofte, man har lyst:

Oprindelig havde dirigenten Marin Aslop planlagt at lave en hel serie koncerter med Beethoven musik – én på hver verdensdel.

Corona smadrede disse planer. I stedet gennemførte Aslop en mega koncert online, som 10 symfoni orkestre deltog i fra hver sit hjørne af kloden.

Under koncerten samles ind til organisationen ”Music for Relief”, der prøver at rejse penge til musikere med økonomiske problemer på grund af Corona pandemien….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kameraet er gemt under displayet