Trådløs elegance til iPhone

Når kaffen bliver smuk

(Foto: Lavazza / SMEG)

Det meste af verden laver kaffe, og kaffen får verden til at løbe rundt.

Måske en lille overdrivelse, men kaffen gør ofte mennesker mere tålelige at være sammen med. Desuden burde man ikke bruge ordet “isbryder” om et værktøj til at indlede en samtale, men snarere en ”kaffe-tår.”

Det seneste nye i kaffe-verdenen kommer fra Italien. Landet, der har givet os espresso, cappuchino osv.

Italien har også to verdensberømte navne, som kan sættes i forbindelse med køkkener og nydelse. SMEG står for designer komfurer, køleskabe, kaffemaskiner osv, mens Lavazza leverer indholdet af kaffebønner.

For første gang har de to virksomheder nu slået pjalterne sammen og udviklet en fælles kaffemaskine.

(Foto: Lavazza / SMEG)

Den er til kaffe-kapsler, men stiller op med et retro design, som straks får en til at mindes italienske kaffestuer med en højt råbende patrone og dampen liggende lavt i lokalet fra den store og prustende espresso maskine.

Lavazza og SMEG har ikke kun sat hinandens navn på en kaffemaskine. De har faktisk brugt måneder og år på at udvikle den noget nær optimale kapsel kaffebrygger.

Det ydre design er helt klart SMEG. Det deler vandene eller retter kaffen. Enten elsker man udseendet, eller man hader det. Indrømmet – jeg hører til førstnævnte kategori af mennesker.

Meget prisværdigt har italienerne lagt et stort arbejde i at gøre den nye Lavazza SMEG A Modo Mio maskine så enkel at betjene som muligt. Man skal ikke have en højere fyrbøder eksamen som til cafeernes espresso maskiner.

Den nye kaffemaskine har så få bevægelige dele og mekanik som muligt- Vandtanken på 0,9 liter er nem at tage ud og fylde op. De brugte kapsler glider stille ud i en skuffe på fronten.

(Foto: Lavazza / SMEG)

Man tænder maskinen på en tydelig knap. Lægger en Modo Mio kapsel i, trykker en gang til, og en færdig kop meget italiensk kaffe står færdig på under 30 sekunder.

Udvalget af kaffe-varianter er langt fra så stort som hos Nespresso. Til gengæld bruger Lavazza de præcist samme kaffebønner som til sine posekaffer.

Desuden kan man altid vælge mellem en kop kaffe i almindelig styrke eller give den et ”lungo” boost til espresso’en så stærk, at teskeen kan stå lodret i det mørke bryg.

De fleste dele kan bagefter tåle en tur under den varme vandhane eller i opvaske-maskinen.

SMEG er kendt for sine glade farver i køkkenet.

 

Den nye Lavazza A Modo Mio SMEG kaffemaskine er ingen undtagelse. Tre kulører at vælge imellem – sort, hvid og rød. Især sidstnævnte kunne jeg forestille mig blive et hit.

Desværre ser kaffemaskinen ud til at blive svær at få fat i. Surt her op til jul.

Mio kaffekapslerne kan man sagtens købe i Danmark via bl.a. Lavazzas hjemmeside.  Det samme gælder kaffemaskiner på SMEG’s. Bare ikke den fælles nyhed.

På Lavazzas tyske eller italienske website koster den 229 euro og på den australske 349 lokale dollars. Det er ca. 1.700 danske kroner.

Men hvorfor skal vi snydes for den her i Danmark. Vi er et lille land, men hører sammen med finnerne til de mest kaffe-drikkende folkefærd i verden….

(Foto: Lavazza / SMEG)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trådløs elegance til iPhone