Fra Dplay til Discovery+

Kameraet er gemt under displayet

(Foto: ZTE)

I sommers var det en af mobilverdenens ”vigtige” nyheder, at nu var det lykkedes at gemme kameraet under telefonernes store skærm.

Slut med store indhak i toppen af displayet a la iPhone eller borede huller i glasset, som man ser på de fleste Android smartphones.

Nu skulle kameraet gemmes under selv glasset, der fremover ville stå helt glat og uforstyrret på mobilens front. Dernede, hvor også fingeraftryks skanneren landede diskret på mange dyre Android mobiler for et par år siden.

Kinesiske ZTE sørger nu for, at kamera under glasset ikke længere er ren udstilling, men kan købes i butikkerne.

Hrr ser man tydeligt, at OLD-skærmen er hetl glat og uden huller eller indhak. (Foto: ZTE)

Fra den 21. december kommer ZTE’s avancerede Axon 20 5G telefon nemlig til salg i 11 lande og regioner. Storbritannien og EU er blandt dem. Altså også i danske online shops.

Med sine 6.92 tommer føles OLED-skærmen på Axon 20 allerede enorm stor i forvejen. Nu – helt uden – afbrydelser virker den endnu mere imponerende.

ZTE fortæller, at man bruger en speciel ”matrix af glas-sorter for at kunne gemme et kamera på 32 megapixel, og så selfie-skyderens billede står knivskarpt.

Kameraet inden i  er helt klart ZTE nyhedens store gimmick -ud over kæmpe-skærmen. Denne er tilmed ganske hurtig med en opdaterings-frekvens på 90Hz.

Resten er en ret almindelig 5G telefon i den øvre mellemklasse, hvor den bl.a. møder OnePlus Nord og Samsung Galaxy A51.

Med siin skærm på næsten syv tommer er ZTE Axon 20 5G en stor telefon. Den har fire kameraer på ryggen. (Foto: ZTE)

Motoren er den efterhånden ganske udbredte Snapdragon 765G fra Qualcomm. Den er ikke lige så kraftig som 800-serien fra samme fabrikant, men har til gengæld 5G integrereret i selve processoren. Det sparer plads og strøm.

Axon 20G kommer som standard med 8 GB RAM og 128 GB lager. Der er DTS.X Ultra 3-D lyd, og så er der batteriet på 4.220 mAh. Det kan lades hurtigt op med 30 watt.

Kameraerne på bagsiden af telefonen er ikke lige så skjulte som det på fronten. Der er tale om fire af slagsen med et 64 megapixel (MP) som det vigtigste. Det assisteres af en ultra vidvinkel på 8 MP, en makro på 2 MP og en dybde-sensor på 2 MP.

Prisen er endnu ikke offentliggjort, men i mellemtiden kan jeg fortælle, at ZTE er et lige så forbudt tele-fabrikat i USA som Huawei. Også flere europæiske lande holder ZTE borte fra deres 5G mobilnet.

Modsat Huawei har ZTE ikke problemer med sine smartphones. Det må gerne køre med det originale Android styresystem og kan bruges med Googles populære online services samt app bestsellere som Facebook, Instagram og YouTube….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra Dplay til Discovery+