Fra elcykel til snescooter

Trådløs elegance til iPhone

(Foto: Apple)

Fra tid til anden kvajer selv Apple sig.

Det skete f.eks. for et par år siden, da Apple reklamerede for en ny trådløs oplader måtte, der kunne håndtere hele tre enheder på samme tid – en iPhone, et Apple Watch og et sæt AirPods øretelefoner.

AirPower måtten dukkede dog aldrig op. Først skubbede Apple lanceringen flere gange, inden enheden blev opgivet helt. Problemer med for meget varme, hed det sig.

Nu kommer Apple så omsider med noget, som ligner oplader-måtten, der blev væk. Nyheden hedder MagSafe Duo Charger og kan give trådløs strøm til to enheder på samme tid. Ikke tre.

(Foto: Apple)

Til gengæld ser Duo Charger både praktisk og elegant ud. Desuden bruger den Apples nye MagSafe standard til udvidelser.

Apple viste Duo Charger første gang i forbindelse med verdens-premieren på iPhone 12 i oktober. Nu er opladeren så ved at nå ud i butikken, hvor Apple tager 1.149 kroner for nyheden.

En voldsom pris, må man sige. Med i pakken er nemlig kun et USB-C til Lightning kabel. Oplader blokken skal man købe ekstra!

Den store force er designet, der er rigtig godt. Magsafe Duo Charger kan lade en iPhone plus en ekstra gadget op samtidig. Det kunne være et Apple Watch eller et sæt AirPods.

MagSafe Duo Charger har et typisk Apple design. Meget praktisk kan opladeren klappes sammen, når den ikke er i brug. (Foto: Apple)

 

Da Apple bruger den internationale Qi standard til sine trådløse opladning, vil man også kunne bruge Duo Charger til gadges fra mange andre mærker. Lidt usædvanligt for Apple.

F.eks. kunne man sende ny energi ind i en iPhone 12 og et par Galaxy Buds øretelefoner fra Samsung ved siden af hinanden.

Apple anbefaler, at man bruger en USB-C power adapter på 20 watt til sin Magsafe Duo Charger, Så overføres strømmen trådløst med 11 watt.

Køber man en 27 watts adapter, ”flyver” strømmen hurtigere med 14 watt. Det er pænt stærkt for Apple, men nyere Android telefoner er betydeligt bedre til den disciplin.

MagSafe er Apples forsøg på at skabe en ny tilbehørs-standard til primært iPhone. Den omfatter allerede nu et pænt udvalg af covers, opladere, kameralys og andre praktiske dimser fra både Apple og andre fabrikanter….

Apple Watch kan lægges til opladning på to måder. (Foto: Apple)

(Foto: Apple)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra elcykel til snescooter