OnePlus er nu nr. 3 i Danmark

Fra elcykel til snescooter

(Foto: Envo)

 

Okay, okay. Jeg ved godt, at det er adskillige år siden, at vi har set større snemængder i den danske vinter.

Frost jo og kulde – masser. Men ikke den dejlige hvide nass, som vi bruger formuer på at opleve i Alperne eller længere oppe i Skandinavien. Og det får vi så ikke engang lov til i denne vinter på grund af Corona pandemien.

Derfor kan man med føje mene, at denne nye gadget er ret irrelevant til det danske marked. Omvendt er ideen altså smart og bør præsenteres i disse spalter.

Canadiske Envo har nemlig skabt et byggesæt, så man kan forvandle sommerens elcykel til vinterens snescooter. Det kan gøres på få minutter, hvis sneen skulle begynde at drysse med store fnug udendørs.

(Foto: Envo)

Hjertet i The Electric SnowBike Kit er “bogie-enhed” med larvefødder, der erstatter cyklens normale baghjul på en mountain bike.

Larvefødderne er fremstillet af armeret kunststof og trækkes frem af en nav-motor på 1.200 watt. Det er fint, så længe der er strøm på batteriet.

Er det tomt, har Envo selvfølgelig tænkt på en løsning. Via cyklens normale kæde og pedaler kan rytteren sagtens bevæge sig frem på larvefødder.

Det kræver nok et par gode lårbasser, og det går heller ikke så stærkt, men det virker. Lover de canadiske opfindere.

De anbefaler under alle omstændigheder, at man har et sæt ski eller snesko med, når man begiver sig ud i dyb sne. Så hjælper hverken rugbrøds- eller elmotor.

Elmotoren startes normal ved at trykke i pedalerne. Alternativt har man også en elstarter knap til cykelstyret. Samme sted anbringes et LCD kontrolpanel, der viser hastighed, batteri tilstand og det niveau af elektrisk assistance, man har valgt.

Med i byggesættet følger et 48 volt Lithium-ion batteri på 17,5 ampere-timer. Topfarten er på 18 kilometer i timen med elmotoren for fulde omdrejninger. Rækkevidden er begrænset til 10 kilometer.

Et Envo Electric SnowBike byggesæt koster 2.789 canadiske dollars eller knap 14.000 kroner. Dertil skal lægges udgifter til batteriet – ca. 4.500 kroner – og den cykel, der skal ombygges til snescooter….

(Foto: Envo)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus er nu nr. 3 i Danmark