De gør øretelefoner musikalske

Fra 865 til 888

(Foto: Qualcomm)

Hvert år i december løfter den amerikanske chip-gigant Qualcomm sløret for en ny generation processorer, der vil præge mobiltelefon markedet i det følgende år.

Samtidig begynder et vildt kapløb mellem smartphone fabrikanterne om, hvem der får lov til at præsentere den nye super-motor først i en telefon.

Denne december er ingen undtagelse, selvom Qualcomm gemte på en lille overraskelse.

Den nye processor hedder nemlig ikke Snapdragon 875, som alle regnede med. Det ville også have været det mest logiske, fordi chippens forgængere hed Snapdragon 865, 855, 845 osv.

I stedet tager Qualcomm springet fra Snapdragon 865 til 888.

Den nye processor skal rumme kræfter, så selv de mest krævende videospil kan håndteres på en mobiltelefon. (Foto: Qualcomm)

Hvorfor har Qualcomm ikke forklaret, men man kunne gætte på, at man har tænkt i kinesiske baner. Det er jo her, hvor de fleste kunder blandt smartphone fabrikanter sidder.

Tallet ”888” varsler nemlig lykke og held i kinesisk mytologi, og den slags kan man jo aldrig bruge. Måske Qualcomm især, fordi Apple for nylig lagde ud med sin egen A14 Bionic processor.

Den er markedets stærkeste i smartphones lige nu. I hvert fald indtil de første telefoner med den nye Snapdragon 888 dukker op i butikkerne.

Først i rækken ser Xiaomi ud til at blive. Tidens helt store succes-mærke i mobiler vil indbygge Snapdragon 888 i sin nye Mi 11 topmodel straks i det nye år.

Kort efter følger så OnePlus 9, Motorola, Asus, Lenovo, Realme, OPPO, Vivo, LG osv. Senere kommer også Samsung, Sony, Nokia osv.

(Foto: Qualcomm)

Qualcomm har endnu ikke afsløret mange tekniske detaljer om sin nye motor:

  • Vi ved, at den indeholder et hurtigt 5G modem af tredje generation.
  • Den rummer sjette generation kunstig intelligens (AI).
  • Den er skræddersyet til avancerede computerspil.
  • Den kan tage professionelle fotos ekstremt hurtigt. F.eks. 120 fotos på hver 12 megapixel i sekundet.
  • Dens integrerede Adreno grafik kan vise op til 144 billeder i sekundet. Med andre ord skal man have en 144 Hz skærm for at kunne matche.

Flere specifikationer om hastighed, strømforbrug osv. vil Qualcomm først afsløre senere onsdag….

Her kan man se en række af de mobiltelefon mærker, der er på vej med modeller, som har den nye Snapdragon 888 motor ombord. (Foto: Qualcomm)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De gør øretelefoner musikalske