Nokia ind i laptops og tv

Huawei flirter med dansk spilgigant

(Foto: Screen Post/ Unsplash)

Huawei er fortsat belastet af den amerikanske regerings bandlysning af den kinesiske telegigants hardware og software.

Huawei har måttet opgive sin egen chip-division, så virksomheden nu er afhængig af andre til at fremstille sine livsvigtige ”motorer”.

Huawei har også solgt sit datterselskab Honor for at sikre sig kontanter i kassen. Honor hopper dermed fra at være et prisbilligt supplement til Huawei telefoner til nu at være en direkte rival.

På software-siden kan Huawei fortsat bruge kernen i Android – AOSP er navnet – fordi den bygger på det åbne Linux styresystem.

Huawei har lagt sin EMUI brugerflade ovenpå, men har desværre ikke adgang til at benytte Googles populære apps og services inklusive den store Google Play Store.

Desuden kører de fleste af verdens mest udbredte Android apps som f.eks. Facebook, Instagram, Google Maps, Gmail eller Microsoft Office ikke på Huaweis nyere telefoner.

(Foto: Huawei)

Huaweis svar har været at opbygge en egen software butik – AppGallery – der skal konkurrere direkte med Googles Play Store og Apples App Store.

Ifølge Huawei er AppGallery nu ude i over 170 lande verden over inklusive Danmark. App-galleriet har 700 millioner registrerede brugere, hvoraf de 400 besøger butikken mindst én gang om måneden.

Alligevel er det en svær opgave. Der mangler f.eks. et par rigtige tunge apps af slagsen. Også i den hastigt voksende sektor for mobile spil.

Huawei har derfor sat sig sammen med den danske spilgigant Unity, skriver det kinesiske medie CnTechPost her i weekenden.

Unitys udviklings-platform anvendes i knap halvdelen af de 1.000 mest populære spil til Apple og Android. Heriblandt globale bestsellere som ”Call of Duty Mobile” eller ”Pokemon Go.”

Unity, der blev født i en kælder på Nørrebro i København, er i dag et globalt foretagende med børsnotering i New York.

Unity er god til at opbygge partnerskaber, der kan gavne udbredelsen af firmaets spilplatform. For en måned siden var det med LEGO – nu med Huawei.

Huaweis AppGallery skal giive bedre indtjenings-muligheder for app-udviklere end Apples og Googles konkurrerende platforme. (Foto: Huawei)

 

ormålet med det nye samarbejde er at skabe bidrag fra små uafhængige spil-udviklere – de såkaldte ”indies” – til Huaweis AppGallery.

Det er et af de hurtigst voksende segmenter af software industrien. For de fleste indies gælder, at de har fine ideer, men mangler finanser og erfaring til at markedsføre dem internationalt.

Som led I det nye samarbejde udskriver Huawei præmier på 30.000 euro til de 30 mest lovende nye spil, der vil blive indsendt til AppGallery senest den 14. december.

Indsendelsen skal foregå via Unitys Distribution Portal (UDP). Den hjælper udviklere med at få distribueret spil til de vigtigste App Stores på nettet – inklusive Huaweis.

Ud over lokkemaden med at vinde en kontant pris giver Huawei / Unity samarbejdet også en række andre fordele for små spil-udviklere:

Udviklerne får f.eks. lov til at betale 85 procent af indtægterne fra salg indeni app’en. Det er en mere end dobbelt så høj procent som hos Apple og Google.

De får en professionel sales manager tilknyttet, VIP teknisk support og vil få deres spil placeret langt fremme i ”udstillings-vinduerne” på AppGallery….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nokia ind i laptops og tv