75 pct. af os handler nu online

Store nyheder på vej til Windows 10

(Foto: Microooft)

Det er efterhånden fem år siden, at Microsoft lancerede Windows 10. Siden er der kommet en del opgraderinger til styresystemet, og en endnu vigtigere er på vej.

Forbedringerne skulle egentlig have haft premiere i år. På grund af forsinkelser og usikkerhed omkring Corona er lanceringerne nu skubbet til to omgange i 2021. Den første til næste forår.

Den måske vigtigste nyhed er, at Windows vil kunne køre Android apps. Det giver helt nye muligheder for at kombinere smartphones med pc’er, ligesom man pludselig vil kunne køre tidligere rent mobile apps på f.eks. en laptop.

Microsoft har flere gange nævnt, at man overvejede at tage Android app ind i sin Microsoft online Store. Det ser så ud til at ske meget snart.

Mens Windows er alt-dominerende på pc’er, har Microsoft aldrig lykkes med at gøre sine styresystemer til en succes på mobiltelefoner.

(Foto: Weibo / GizChina)

En genvej kunne være at åbne Windows for Android. Det giver adgang til et enormt udvalg af apps, samtidig med at Microsoft lettere vil kunne komme afsted med at lancere egne apps til Android uden at fortørne Windows samfundet.

Ifølge det amerikanske fagmedie “Windows Central” vil Android muligheden komme som del af den nye Windows 10X variant.

Det er en”slim line” Windows, der kan køre på små pc’er, mobiltelefoner og lignende. Windows 10X skal dermed konkurrere direkte med ChromeOS fra Google og iPadOS fra Apple.

Microsoft vil samtidig benytte lejligheden til at åbne Windows for ARM-baserede computere, tablets og smartphones.

ARM er den processor-teknologi, som Apple er ved at gå over til med sine nye Mac’er. Også iPhone og iPad bruger ARM-baserede motorer, som Apple enten kalder M1 på computere eller A1x Bionic på telefoner.

(Foto: Weibo / GizChina)

Microsoft vil formentlig åbne dørene for ARM ved at præsentere et x86 emulerings-program, der giver de ”fremmede” processor adgang til at køre populære Windows programmer – lige fra Office pakken til Flight Simulator og økonomi software. De første beta-udgaver er ved at være klar, og den færdige emulator markedsføres næste år.

En anden interessant nyhed i næste års Windows 10 kaldes ”Cloud PC”.

Det er en online service, hvor Microsoft putter Windows styresystemet ud i skyen, sådan som vi allerede kender det fra Office 365 kontorpakken.

I praksis vil det gøre muligt at streame Windows programmer til alle mulige enheder via internet. Det kan f.eks. være tung professionel software eller avancerede spil, der så kan køres på pc’er med begrænset processor-kraft og lager.

Hvor 2020 har været et ret stille år for Windows 10, kunne det se ud, som om der sker store ting næste år.

Eksperterne på “Windows Central” mener, at Windows vil få sin største opgradering nogensinde i 202. Vi får se….

(Foto: Microsoft)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

75 pct. af os handler nu online