Få kørekortet på din mobil

Mobilkrigen raser under 1.500 kr.

(Foto: Samsung Galaxy A12)

Tidligere i dag skrev jeg om, at verdens tredje-største mobil-fabrikant Xiaomi nu gik direkte efter OnePlus med en ny smartphone, der ikke koster meget mere end 1.100 kroner.

Nu lægger verdens nummer ét – Samsung – så ekstra brænde på bålet.

Med sine to nye Galaxy A12 og Galaxy A02s telefoner erklærer Samsung direkte krig på mobiler til under 1.500 kroner.

Budget-klassen kunne dermed se ud til at blive de kommende måneders slagmark på den danske smartphone scene.

Ud over OnePlus, Samsung og Xiaomi har Nokia og Motorola nemlig også gode udspil i den kategori af mobiler, som de fleste har råd til. Vel at mærke er der hos alle tale om mærkevare telefoner og helt nye modeller.

Til venstre ses Galaxy A12 – til højre Galaxy AS+2s.. (Foto: Samsung)

Karakterisk for den nye generation af budget mobiler er også, at de slet ikke virker billige.

Bevares – de tekniske specifikationer kan ikke måle sig med topmodeller, der koster fire eller seks gange så meget.

Men deres finish og fremtræden er absolut tilfredsstillende. Og har man ikke de helt store krav, kan 90 procent af danskerne nok også sagtens klare sig med den slags mobiler.

Samsungs to nye Galaxy A12 og A02s kommer begge med store 6,5 tommers skærme – dog kun i HD+ kvalitet.

De har også pænt store batterier på 5.000 mAh, der kan køre i et par dage på en opladning. Den kan i øvrigt foregå rimeligt hurtigt via kabel med 15 watt.

Galaxy A02s – imponerende meget mobil, man kan få for 1.200 kroner. (Foto: Samsung)

 

 

Den mest tydelige forskel på de to modeller finder man i kameraerne. Det er også her, at prisforskellen på 200 kroner dukker op.

Galaxy A12 kommer med fire kameraer på ryggen, hvor hoved-objektivet rummer en 48 megapixel sensor (MP). Den assisteres af en ultra vidvinkel på 5 MP, en makro linse på 2 MP og en dybde sensor på 2 MP. Det er faktisk en flot bestykning på en mobil til kun 1.399 kroner.

Lillebror Galaxy A02s må så nøjes med tre kameraer på henholdsvis 13 MP, 2 og 2 MP. Ultra vidvinklen må undværes, men prisen er altså også helt nede på 1.199 kroner.

Begge telefoner kommer “kun” med 4G. Mere kan man ikke forvente til den pris. Galaxy A12 findes dog også i en dyrere 5G udgave, der ikke sælges i Danmark, Bare for at gøre forvirringen komplet.

De to nye Samsunger virker som en oplagt mobil nummer to, som børnenes første smartphone eller som en god telefon til ældre mennesker uden de store krav til hurtighed og snesevis af features.

Galaxy A12 fås i farverne blå, hvid og sort. Galaxy A02s sælges kun i hvidt og sort.

Eneste ulempe: Begge Samsung nyheder kommer først i danske butikker i begyndelsen af næste år. De dur altså ikke som julegaver, medmindre man vil nøjes med gavekort….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få kørekortet på din mobil