Verdens vildeste til VR

Få kørekortet på din mobil

(Foto: Hassan Ouajbir / Pexels)

Alt i vores hverdag bliver mere digitalt. Vi betaler med mobilen, tjekker nyheder, lytter til musik og får vores e-post direkte ned i hånden.

Fra i dag kan vi også lægge vores kørekort på mobilen. Glem alt om at rode efter det lyserøde førerbevis i lommer og tegnebøger. Bare vis telefonens skærm til den flinke politimand, der spørger efter det.

Han eller hun vil så skanne den indbyggede QR-kode i det digitale kørekort for at få bekræftet førerbevisets gyldighed.

QR-koden er dynamisk. Det sikrer dels sikkerheden. Dels giver det adgang til, at politiet kan se billede i sin egen app. Med andre ord behøver man ikke give sin telefon til betjenten under kontrol.

Kørekortet er det første officielle ID-bevis, der bliver 100 procent digitalt i Danmark. Men det bliver langt fra det sidste. I løbet af 2021 følger det gule sundhedsbevis efter.

Trafikministeriet har lagt en kørekort app ud til download i Apples App Store og i Google Play. App’en er gratis og ret nem at installere.

Sådan ser Kørekort app’en ud på en iPhone. (Foto: Apple App Store)

Det digitale kørekort er dog kun gyldigt i Danmark. I udlandet skal man dog huske at tage sit ”gamle” fysiske kørekort med. Det samme gælder herhjemme, hvis man ikke har mobilen på sig, eller den er løbet tør.

Til gengæld fungerer det digitale kørekort også som officielt ID-bevis til anledninger, hvor man skal forevise det.

Når man vil have førerbeviset på sin mobil, skal man downloade app’en ”Kørekort”:

Under installationen skal man have sit NemID parat. Derefter aktiverer man kørekortet ved at skanne sit pas og hente den billedfil, der ligger i passet.

Denne manøvre sikrer, at billedet kun ligger på ens egen telefon og ikke lagres andre steder.

Den nye kørekort-app er et frivilligt tilbud, og man skal fortsat beholde sit fysiske kørekort – også når man har downloadet app’en.

Her er linket til download af Kørekort app’en til Android. Har man en iPhone, bruger man følgende link….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens vildeste til VR