Snapchat angriber TikTok

Kom helt tæt på vinterens fugle

(Foto: Bird Buddy)

Jeg kender en del mennesker – måske især familier med små børn – der gør en stor ting ud af at fodre havens fugle i vinter-perioden.

De står gemt inde bag de lune ruder og studerer, hvilke fugle der kommer forbi havens foderbræt eller ophængte foder-automater for at sikre sig nogle godbidder.

Fodrer man systematisk og med mad, fuglene godt kan lide, kan man hurtigt regne med stamgæster. Ofte med flere fuglearter repræsenteret ved tag selv bordet ude i haven.

Bird Buddy er at tage foder-automaten med i den digitale tidsalder.

Så tæt på havens fugle kommer man kun med Bird Buddy. (Foto: Bird Buddy)

Her har specialister fra spil-software, kamera producenter og udviklere af kunstig intelligens sat sig sammen for at skabe den optimale foder-station, der er til stor glæde for både fugle og tilskuere.

Bird Buddy har f.eks. integreret video kamera, mikrofon og sensorer, der automatisk går i gang, når der er besøg i automaten.

Bird Buddy har selvfølgelig også trådløst internet, så menneskene kan følge med i besøgene via en app på deres smartphone, tablet eller laptop.

Automatens software kan genkende over 1.000 fuglearter på deres udseende og lyde. De vil automatisk blive kategoriseret i en database eller et billedshow med den tilhørende kvidren naturligvis.

Bird Buddy kan også fungere omvendt – nemlig ved at udfordre sine mennesker med en gætteleg om, hvilken fjeret ven der lige har været på besøg. Quizzen kan bruge billeder eller lyde, som skal bruges til at identificere fuglene.

Det indbyggede kamera er af god kvalitet, så man får gode fotos og videoer. Så tæt på fuglene vil man aldrig selv komme.

Endelig kan Bird Buddy slå alarm, hver gang en sulten fugl kigger forbi. Man behøver ikke selv stå ved vinduet, men følge dagens gang ved foder-automaten direkte på sin mobiltelefon skærm.

Opfinderne af Bird Buddy indsamler med stor succes finansiering til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Mange synes, at den digitale foder-automat er en rigtig god idé. Over 5.300 har forudbestilt et eksemplar og har 15-doblet det ønske beløb til finansiering.

Hvis man er hurtig ved aftrækkeren, kan man bookeen Bird Buddy til halv pris. Det er 129 euro eller ca. 980 kroner. Levering sker desværre først til september næste år….

(Foto: Bird Buddy)

(Foto: Bird Buddy)

En bevægelses sensor i foder automaten starter automatisk optagelserne, når der kommer besøg. (Foto: Bird Buddy)

 

 

 

 

https://www.kickstarter.com/projects/mybirdbuddy/bird-buddy-a-smart-bird-feeder

 

 

https://www.blessthisstuff.com/stuff/living/misc-living/bird-buddy/

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapchat angriber TikTok