De vandt Apple Music Awards

Windows fylder 35 i dag

(Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Hvis man talte om mennesker, ville man sige, at personen nu var voksen.

Vedkommende er fyldt 35 år og må efterhånden være færdig med ungdommens vilde fejltagelser. Måske ligefrem er fødselaren blevet lidt doven og sat.

Alle disse ting kan man uden tvivl beskylde Windows for. Microsofts berømte og berygtede styresystem fylder jo halv-rundt i dag.

Alle kender Windows.

Også Apple-fanatikerne, for de havde i begyndelsen Microsofts software, fordi den var en direkte kopi af Apples første styresystem med grafisk brugerflade, ikoner og muse-styring.

Ja, selv Mac-freaks har vel prøvet Windows på et eller andet tidspunkt.

Sådan så den første Windows 1.0 version ud for 35 år siden. Ret simpel, ikk? (Foto Miicrosof

Vi andre har på godt og ondt levet med 10 generationer af styresystemet, siden den første Windows 1.0 blev lanceret den 20. november 1985. Dertil kommer en række ekstra side-versioner, der ikke skal nævnes her.

For pc-brugere var Windows en revolution. Tænke sig, at vi kunne nøjes med det rent tekst-baserede Microsoft MS-DOS eller IBM’s PC-DOS inden da. Nul ikoner, nul mus.

Den første modtagelse af Windows var lunken. I virkeligheden var der jo ikke tale om et nyt styresystem som ovre hos rivalerne fra Apple, men kun en grafisk brugerflade som blev lagt oven på DOS.

Men Windows overlevede altså og er blevet kæmpestor i mellemtiden. I dag kører Windows 10 på over en milliard pc’er, servere, tablets og andre enheder. Dertil skal lægges dem, der stadig har ældre Windows varianter ombord.

Windows er endnu mere dominerende på computere – 90 procent markedsandel – end Android er på mobiltelefoner (86 procent). Det er da flot. Trods alt.

Til lykke med den halvrunde fødselsdag….

Her er den seneste nye Windows 10 variant. (Foto: Minh Dung / Wikimedia)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De vandt Apple Music Awards