Vi elsker Rema

Telenor åbner for 5G

(Foto: Telenor)

Der er forskel på, hvordan de danske teleselskaber ruller det nye 5G mobilnet ud – og hvilke befolkningsgrupper selskaberne mener skal have adgang først.

TDC og YouSee har voldsomt travlt med at få 5G åbnet før alle andre og i så store dele af Danmark som muligt.

At der reelt set knn er en meget lille del af befolkningen, der ejer en 5G-kompatibel telefon og reelt set kan få glæde af den højere hastighed, betyder tilsyneladende mindre for Danmarks største teleselskab.

Konkurrenten 3 har en helt anden strategi. 3 breder 5G ud meget langsommere. Først kommer dele af København, mens 3 først kan tale om landsdækkende 5G i sommeren 2022.

Nu melder det næst-største teleselskab – Telenor – ud med en strategi, der ser ud til at tage meget hensyn til, hvem der kunne have mest brug for 5G i det daglige.

600.000 mobil-kunder hos Telenor får nu 5G føjet til deres abonnementer. De bor i København eller i Aalborg, og de har alle data-tunge abonnementer: Enten er datamængden helt fri eller relativt stor.

”Vi giver kunderne med de mest datarige abonnementer 5G, fordi det især vil være på data, at 5G er interessant. Abonnementer med meget data er samtidig også blandt de mest populære, da kunder her kan streame løs uden bekymring eller ekstraregninger,” forklarer Christian Hoffmann. Han er direktør for privatmarkedet i Telenor.

5G telefoni bliver en vigtig del af fremtidens tingenes intenet. – IoT. (Foto: Telenor)

Telenor begynder 5G-udrulningen i de fire største byer. Dermed bliver Danmarks største datamotorvej på 4.300 master udvidet med endnu et spor.

”Lige nu har vi rigelig kapacitet i netværket til at opfylde kundernes behov. Men danskerne er verdensmestre i at bruge data, og det går fortsat kun én vej. Alene i vores netværk ryger der gennemsnitlig 600 TB data igennem i døgnet, hvilket svarer til 400.000 timers nonstop streaming af film,” siger Christian Hoffman.

I 2021 sætter Telenor for alvor blus på udrulningen af 5G, når de nødvendige frekvenser bliver stillet til rådighed. Telenor forventer at være landsdækkende med 5G i løbet af de kommende år.

Blandt privatkunderne i Telenor er det kunder med inkluderet 40 Gb og Fri data, der automatisk har fået 5G lagt i deres abonnementer.

Hos firma-kunderne er det abonnenter med de nye erhvervs-løsninger  Business All og Business First.

Hos Telenors lavpris-selskab CBB får abonnenter med fri data ligeledes 5G med i pakken….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi elsker Rema