Lettere at søge på Instagram

Stolen er også et skrivebord

(Foto: Gargi Wadnap og Anshul Kumar)

Nogle gange er det enkle det mest geniale.

IKEA har bevist det mange gange gennem årene, og nu får det demonstreret af de to unge indiske designere Gargi Wadnap og Anshul Kumar.

De har skabt en stol, der også er et lille skrivebord. DUAL hedder konstruktionen, som man spørger sig, hvorfor ingen anden har opfundet før.

DUAL løser nemlig et plads-problem, som de fleste af os kender. Vi sidder med en laptop i skøddet og mangler et bord at stille den, mus, en kop kaffe og lægge mobilen på.

(Foto: Gargi Wadnap og Anshul Kumar)

Selve stolen er der ikke meget at skrive hjem om. Den ligner så mange andre. Udført i fyrretræ og rustfrit stål. Enkel og diskret.

Det smarte kommer, når stolen skilles ad eller sættes sammen. Så forvandles DUAL nemlig til, hvad dens navn fortæller – to ting.

Stolen, der har fået en smule lavere sæde og et separat rundt bord, som man kan bruge til at arbejde på. Pladsbesparende og meget praktisk.

Når stolen er ”stakket”, kan det buede ryglæn flyttes op i sin højeste position. Det er godt, når ryggen skal hvile, og stolens bruger vil slappe af.

Samtidig opstår der en naturlig hylde mellem det nedre og øvre sæde, som man kan bruge til f.eks. at placere sin madpakke, bøger eller en sammenklappet laptop.

Skiller man DUAL ad – og det gøres med nogle få håndgreb, fungerer det øvre sæde som bordplade på det runde arbejdsbord. Bordbenene har tidligere været gemt i udskæringer i stolen.

Jeg kunne sagtens se DUAL møblet anvendt i flere sammenhænge. F.eks. som ekstra stol og bord i et møderum, klasselokale, i hotellers lobbyer osv. Alle steder, hvor pladsen normalt er begrænset.

Tilsyneladende har de to talentfulde designere fra Indien endnu ikke fundet en møbelfabrikant, der vil sætte DUAL i storproduktion. Var det ikke en idé for IKEA….

(Foto: Gargi Wadnap og Anshul Kumar)

(Foto: Gargi Wadnap og Anshul Kumar)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lettere at søge på Instagram