Logitech går letvægt

Lettere at søge på Instagram

(Foto: Instagram)

Instagram har mange kvaliteter og gode features, men det populære sociale medie har altså også sine skavanker.

En af dem er, at man ikke kan søge på Instagram, som man kan på resten af internet. Enten skal man kende profilens navn eller bruge # hashtags.

Sidstnævnte er ok, når man har vænnet sig til fremgangsmåden. Søger man til gengæld efter f.eks. fotos eller videoer, kan det være svært at ramme helt præcist.

Instagram ser omsider ud til at have lyttet til kritikken og lover nu at indføre søgning på nøgleord.

”Keywords” begynder så at sige, hvor hashtags stopper. De vil f.eks. kunne finde filer og fotos, der ikke er hashtagget eller dem, der har tags, som er helt umulige at huske.

I praksis vil man fremover kunne nøjes med at skrive ”hunde”, når man vil finde fotos og historier om vovser. Man behøver ikke at scrolle igennem en lang række hashtags, der kunne beskrive hunde.

Snart kan man søge på Instagram uden at kende eller gætte hashtags. (Foto: Kaufdex / Pixabay)

Instagram har ikke forklaret, hvordan man vil bygge en funktion op, der kan identificere objekter og indhold på deres navn. Måske er det slet ikke så nemt.

Det kunne så være forklaringen på, at Instagram i første omgang kun introducerer nøgleordene til det engelske sprog.

Af samme grund får kun Instagram brugere i lande som USA, Canada, Australien og Storbritannien adgang til den nye søgefunktion.

Instagram nævner ikke et ord om, hvorvidt og hvornår ”keywords” kommer til andre sprog-områder som f.eks. det danske.

Det sociale medie vil uden tvivl bruge kunstig intelligens til at klare de sproglige udfordringer.

Det kan så også betyde, at anvendelsen af søgeord kan være ret begrænset fra begyndelsen. Programmet skal først ”lære” de ord, som brugerne indtaster.

Instagram kan også vælge at indsnævre keywords” til kun at omfatte søgninger på emner af stor fælles interesse. Med andre ord de mest populære….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Logitech går letvægt