PlayStation fører i kapløbet

Nokias små mobiler overrasker

Selvom de fleste i dag bruger smartphones – og mange danskere taler om 5G for øjeblikket – er der stadig flere hundrede tusinde, som køber traditionelle mobiltelefoner.

De behøver ikke engang være gammeldags – bare fordi de ligner telefoner fra  for 20 år siden.

Hvis man ikke har brug for at se film, optage video eller bruge en stribe forskellige apps, kan mange sagtens nøjes med en ”feature phone.”

Det er den tekniske betegnelse for den slags mobiler, som tilmed kan købes til langt lavere priser end smartphones.

Nokia har for længst opdaget, at der er et stort marked til de små og enkle telefoner. Hvert år fornyer firmaet sit udvalg, og nu er der kommet yderligere to nye med i den ”old fashioned” familie.

Klassisk er dog kun designet. Teknologisk byder de to Nokia 6300 4G og Nokia 800 4G telefoner nemlig både på Google Assistent og WhatsApp.

Via KaiStore app butikken er der adgang til et pænt antal udvidelser inklusive vigtige apps som Facebook, YouTube eller Google Maps.

De to telefoner kan desuden omdannes til et 4G hotspot, hvor man kan dele forbindelsen til andre enheder som f.eks. tablets eller computere.

Nokia 6300 4G er en opgraderet version af klassikeren 6300. Processoren er nu en Qualcomm Snapdragon 210, der kører KaiOS styresystemet.

Det er måske ikke så kendt, men giver faktisk adgang til mange af de funktioner, vi kender fra Android. Det er f.eks. stemmestyring via Google Assistent.

 

Coveret til Nokia 6300 4G er lavet af kunststof, så det kan holde til lidt mere end en normal smartphone i glas eller aluminium.

Som telefoner i gamle dage kan den nye 6300’er køre adskillige dage på en opladning. Og prisen – den er kun 499 kroner.

Både Nokia 6300 4G og den lidt dyrere designede Nokia 8000 4G er oplagte som ekstra telefon eller til børnenes første mål. Desuden vil mange kunne lide, at man har rigtigt fysiske taster at skrive på.

Nokia 8000 4G er klædt i et glas-agtigt cover med krom kant. Man kan vælge telefonen i fire farver – onyx, opal, citrine og topaz.

Skærmen er på 2,8 tommer, hvilket til nøds kan bruges til at se videoer på, men er ok til chat og email, medmindre man har dårlige øjne.

Nokia 8000 4G koster 699 kroner. Begge telefoner kan købes i danske butikker om kort tid…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PlayStation fører i kapløbet