Vuf i det Hvide Hus

Muho burde hænge i alle hjem

(Foto: Electrolux)

Svenske Electrolux er mest kendt for hårde hvidevarer til køkken og badeværelse, men samarbejder også om nutiden.

Det sker bl.a. gennem en projekt med studerende fra Umeå Institute of Design, hvor opgaven lødpå at skabe løsninger til et hjem efter Corona.

Resultatet ses på billederne til denne artikel. Muho hedder møblet, der må være oplagt at hænge op i entré eller hall ved hoveddøren.

Muho ligner en moderne Amager-hylde, men disker f.eks. op med tre hylder, der har UV-C stråler integreret.

(Foto: Electrolux)

 

De kan dræbe alle virusser og bakterier, som man måtte have slæbt ind i huset med sin mobiltelefon, nøgler, tegnebog eller briller.

En kontakt sensor aktiverer UV-C strålerne et par sekunder, efter at man har anbragt en ting på hylderne.

Nederst på Muho møblet sidder en lille æske, der gemmer på en berørings-fri håndrenser. Man skal bare bevæge hånden under æsken, og de får et sprøjt af rensevæsken.

Endelig kommer Muho også mere noget mere digitalt – nemlig et smart spejl:

Nederst å¨Muho hylden sidder en hånd-renser med sprit. (Foto: Electrolux)

 

Det kan ikke kun bruges til at rette på krøller og makeup, når man træder ind i boligen.

Det kan også vise klokken, vejrudsigten og personlige beskeder, fordi en  del af glasset gemmer på et Wi-Fi forbundet display.

Spørgsmålet er nu, om Electrolux sætter Muho møblet i produktion. Det ville være en god idé, for alle mennesker bør i dag være opmærksomme på vigtigheden af at vaske hænder og holde sine gadges rene og virusfri. Især mobiltelefoner er en bakterie-bombe.

De unge designere bag det smarte entre-møbel er Stijn van Cuijk, Jakob Kohnle og Laurenz Simonis fra Umeå Institute of Design….

Muho hylden indeholder også et intelligent spejl, der kan vise f.eks. klokken, vejrudsigten og personlige beskeder. (Foto: Electrolux)

Læg mobiltelefon, nøgler, pung eller øretelefoner på en hylde. Eter få sekunder vil de være klinisk rene for bakterier, virus og pollen. (Foto: Electrolux)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vuf i det Hvide Hus